Италианските власти досега са открили три леговища на арестувания Плакат

...
Италианските власти досега са открили три леговища на арестувания Плакат
Коментари Харесай

Плакат от „Кръстникът” държал в леговището си мафиотският бос Месина Денаро

Италианските управляващи до момента са разкрили три леговища на задържания
Плакат в рамка от кино лентата „ Кръстникът ” с Марлон Брандо държал на стената в жилището си мафиотският необут Матео Месина Денаро, който беше задържан на 16 януари. Афишът на творбата на Франсис Форд Копола се прибавя към купчината други забавни движимости, открити в квартирата, измежду които документи с букви и номера. Те обаче към този момент не приказват нищо на управляващите. Според полицията зад тях може би се крият мемоари за направени вложения и разноски на боса, както и хората, които са му помгнали по време на незаконния му живот. Целта е да се стигне и до имената на представители от бизнеса и политиката, обезпечили протекцията на Месина Денаро през миналите години.

Италианските управляващи са разкрили до момента общо три леговища, употребявани за разнообразни цели от 60-годишния мафиот. Всички те са ситуирани близо едно до друго. Стая бункер, скрита зад дрешник с облекла, беше открита покрай първия апартамент на боса в Кампобело ди Мадзара, провинция Трапани. В нея имаше бижута и сребърна посуда. Третият апартамент се намира на първия етаж на постройка, ситуирана на 600 метра от първото скривалище. Той бил празен сега на отварянето му от карабинерите. В него босът живял до юни 2022 г.и бил взет чартърен от сицилианец, живеещ в Швейцария. До него управляващите стигнаха след сигнал на гражданин, транспортирал движимостите на боса от този апартамент в другия, където Месина Денаро живял до арестуването му. Собственикът на компанията се обадил на полицията, откакто го разпознал, виждайки по малкия екран фотографията на задържания кръстник на Коза ностра. Сега следователите би трябвало да открият дали притежателят на третия апартамент е бил наясно на кого го е наемал. Второто скривалище бункер пък принадлежи на Ерико Ризалвато, брат на съучастник на боса, наказан за връзки с мафията.

Според приблизителни калкулации на следователите Месина Денаро е харчел приблизително по 10 хиляди евро месечно за разноски. Босът пазел усърдно доста от фактурите си от заведенията за хранене, като тази от 700 евро за платена от него вечеря. Въпросът е кои са били поканените на нея. Досега обаче не са открити пари в брой, заради което въпросът е по какъв начин и от кое място е теглел пари кръстникът на мафията. Месина Денаро разполагал с банкоматна карта на името на същинския Андреа Бонафеде, чиято идентичност употребявал и от чиято банкова сметка били платени 20 хиляди евро за жилището, където живял до скоро.

Матео Месина Денаро не се яви на видеовръзката, осъществена със заседателната зала на съда, където се организира един от процесите, по които е обвинен. Столът в стаята в пандиза в Л’Акуила, където трябваше да седне, остана празен. Отсъства и адвокатката му Лоренца Гутадауро, негова племенница, която желае да се запознае със следствените документи. Затова и управляващите не знаят към момента каква ще бъде тактиката на боса и на отбраната му при процеса, както и дали ще сътрудничи с тях. Съпругът на адвокатката наскоро беше наказан на 10 години затвор за връзки с мафията.

Властите в Л’Акуила проведоха лечебница за химиотерапия в самия затвор, където се намира Месина Денаро, за да не бъде локален в болница, което би сложило на риск и защитата му. Медицинските управляващи следят здравословното положение на боса, болен от рак, посредством камери, включени непрестанно в килията му. Засега Месина Денаро не дава никакъв мотив за терзания, защото е спокоен, учтив и спокоен и спи през цялата нощ.

Междувременно в дома на майката на мафиота Лоренца Сантанджело управляващите откриха портрет, на който синът й е нарисуван на млади години с корона на главата и с очила “Рей-Бан ”. Въпросната творба, дело на художничката Флавия Мантовани, беше показана дружно с други творби на галерия за мафията през 2009 година в Салеми, до Трапани, и беше проведена от Виторио Сгарби, по това време кмет на селището. Според медиите преди години притежател на изложба се обърнал към сътрудника си, притежаващ въпросния портрет, с думите, че имал претендент покупател, подготвен да заплати огромна сума за него.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР