Италиански учени установиха, че ярката светлина стимулира сексуалното желание на

...
Италиански учени установиха, че ярката светлина стимулира сексуалното желание на
Коментари Харесай

Ярката светлина стимулира сексуалното желание на мъжете

Италиански учени откриха, че ярката светлина подтиква половото предпочитание на мъжете, като покачва равнищата на тестостерон в организма им, съобщи ДПА.

Агенцията цитира изследване на експерти от университета в град Сиена. Те изследвали 38 мъже със едва либидо, като половината от тях били подложили на 30-минутни сеанси с ярка светлина. Останалите били отделени в контролна група, която била третирана с по-слабо осветяване.

След 2-седмични проби представителите на първата група отбелязали равнища на полово задоволство от половия си акт от 2 на 6,3 точки по десетобалната система. Нивата им на тестостерон скочили от 2,1 нанограма на милилитър на 3,6 нанограма.
Участниците в контролната група не дали признаци за нараснало либидо.

Светлинната терапия беше употребена сполучливо в предишното при лекуването на някои форми на меланхолия. Сега излиза наяве, че тя е използвана и при третирането на слабото полово предпочитание при мъжете, посочи ръководителят на проучването Рикардо Фаджолани.

Слабото либидо при представителите на мощния пол до момента се лекуваше с тестостеронови инжекции, антидепресанти и други лекарства. Преди светлинната терапия да бъде необятно употребена в тази област въпреки всичко е нужно да бъдат направени спомагателни и по-всеобхватни изследвания, акцентира Фаджолани. (БТА)

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР