Италиански съд отхвърли иск за отменяна на конфискацията на яхтата

...
Италиански съд отхвърли иск за отменяна на конфискацията на яхтата
Коментари Харесай

В Италия отхвърлиха иск за отмяната на конфискацията на яхтата на милиардера Мордашов

Италиански съд отхвърли иск за отменяна на конфискацията на яхтата на съветския милиардер Алексей Мордашов, която бе конфискувана от полицията като част от глобите на западните страни против Русия, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на Ройтерс.

Яхтата на съветския олигарх " Лейди М ", която е дълга 65 метра и се прави оценка на 65 милиона евро, беше иззета от италианската полиция през март на северното пристанище " Империя ".

" Асмаре Ентърпрайзис ", компанията притежател на " Лейди М ", внесе иск в регионалния административен съд на Лацио за анулация на конфискацията, като съобщи, че включеният в санкционния лист съветски предприемач не е формален притежател на плавателния съд.

Магистратите отхвърлиха желае, базирайки се на документ, който потвърждава, че в действителност Мордашов е крайният притежател.

Син на служащ в мелница, 56-годишният руснак става стоманодобивен магнат, чието чисто положение се прави оценка на 29,1 милиарда $. Смята се, че той е най-богатият човек в Русия.

През април и май Италия конфискува вили и яхти на обща стойност над 900 милиона евро - благосъстоятелност на съветски богаташи, които постоянно идват в страната на отмора и купуват недвижими парцели в влиятелни региони.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР