Италианската скиорка София Годжа е паднала тежко по време на

...
Италианската скиорка София Годжа е паднала тежко по време на
Коментари Харесай

София Годжа с фрактури след тежко падане

Италианската скиорка София Годжа е паднала тежко по време на подготовка в понеделник и е получила фрактура на крайници, твърди пресата в страната.

Специалистката в спускането е получила фрактура на костите тибия и фибула на десния крайник по време на втурване в Тему, провинция Бреша.

Олимпийската шампионка от 2018 година би трябвало да премине обстойни прегледи в Милано в идващите часове. От Италианската федерация по зимни спортове още не са удостоверили сериозната травма.

31-годишната Годжа е отпред за Световната купа в дисциплината втурване, като има два триумфа през сезона - на супергигантския слалом в Сейнт Мориц и на спускането в Алтенмаркт. Тя е печелили към този момент четири пъти дребния бистър глобус в спускането. Кариерата й е белязана от многочислени травми, след които и на дясното коляно, поради която пропусна Световното състезание през 2021 година в Кортина д`Ампецо.

Тази зима доста огромни имена в ските получиха съществени контузии, измежду които са Марко Шварц, Алекси Пинтюро, Александър Омод Килде, Петръ Влъхова и Корин Сутер. Американката Михаела Шифрин, която получи контузия на лявото коляно в Кортина д`Ампецо на 26 януари, може да се завърне на пистата за идващите надпревари.
 София Годжа направи нова крачка към купата в спускането
София Годжа направи нова крачка към купата в спускането

Италианката с победа в Кран Монтана
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР