Италианската кухня безспорно се нарежда като една от най-примамливите в

...
Италианската кухня безспорно се нарежда като една от най-примамливите в
Коментари Харесай

Любимите десерти на италианците

Италианската кухня несъмнено се подрежда като една от най-примамливите в света. Свързва се най-много с огромното многообразие от пасти и пици, ястия от риба и морски блага и другите типове ризото. Не е безизвестен и фактът, че десертите на италианците също са покорили целият свят със своето неповторимо качество.

В взаимозависимост от това в коя част на Италия се намирате, могат да Ви бъдат препоръчани разнообразни италиански десерти, само че има някои, които са известни на всички места из Италия. Ето едни от най-любимите на италианците сладки изкушения:

1. Тирамису: То е може би най-популярният десерт на Италия и се подготвя от напоени бишкоти с кафе, сирене маскарпоне, захар, яйца, ром и какао. За негов роден дом се приема североизточна Италия.

2. Панетоне: В предишното този сладкиш е бил прочут като Милански самун или Миланска пита. Приготвя се от брашно, яйца, квас, сол, ром, стафиди, захаросани плодове и канела. Всичко това се омесва добре и се оставя да шупва най-малко 5 часа, след което се поставя във висока форма за печене и се пече в мощна фурна. В доста магазини по целия свят може да бъде закупен подготвен Панетоне, изключително по огромните християнски празници като Коледа и Великден.

 Панетоне - апетитен италиански десерт

3. Кантучини: Това са дребни сладки, напомнящи по форма нарязана на филии франзела, в която има бадеми и мирис на ванилия. Смятат се за локален специалитет на Тоскана и постоянно се сервират дружно с десертно вино.

4. Панфорте: Представлява мрачен сладкиш с много тежък усет, в който има канела и карамфил. Особено публикуван е в Централна Италия.

5. Ричарели: По форма наподобяват като Кантучините, само че за разлика от тях са доста меки и пухкави. Приготвят се от брашно, белтъци и захар. По предпочитание може да се добави и портокалов мирис. Разпространени за най-много в региона на Тоскана.

6. Сицилианска касата: Както подсказва името, този десерт той идва от Сицилия и съставлява сладолед, изработен от сирене рикота, захаросани плодове, захар и шоколад, сервиран върху пандишпанов сладкиш.

7. Нуга: Специалитет на Сардиния, който може да е изработен единствено от ядки или да е подсладен с шоколад.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР