Италианската група за алкохолни напитки Кампари (Campari) съобщи днес за

...
Италианската група за алкохолни напитки Кампари (Campari) съобщи днес за
Коментари Харесай

Растеж на продажбите на Кампари благодарение на доброто ценообразуване

Италианската група за алкохолни питиета " Кампари " (Campari) заяви през днешния ден за нарастване на съпоставимите продажби с 9,6 на 100 през четвъртото тримесечие с помощта на положителното ценообразуване и макар компликациите по веригите за доставки, съобщи Ройтерс.

Производителят на " Аперол " (Aperol) и " Кампари " разгласи, че чистите продажби са достигнали 2,7 милиарда евро (2,9 милиарда долара) през 2022 година, което е органически напредък с 16,4 на 100 по отношение на миналата година.

" В изпълнената с провокации 2022 година продължаваме да отчитаме стабилен прогрес в преследването на дълготрайната ни тактика за напредък, фокусирайки се върху построяването на устойчива марка, както и върху възстановяване на портфолиото ни посредством привлекателни придобивания ", сподели в официално съобщение основният изпълнителен шеф на " Кампари " Боб Кунце-Концевиц.

" Общата макросреда за инфлацията остава предизвикателна макар някои признаци за намаляване, само че все пак оставаме уверени, че ще запазим настоящия действен марж върху продажбите на органично равнище ",  добави той.

Италианската компания заяви, че е уверена в запазването на мощното търсене и в бъдеще и възнамерява съществени средносрочни вложения във веригите за доставки, с цел да удвои цялостния си индустриален потенциал в основни категории - аперитиви, бърбън и текила.

Групата, която през последните години е отчела съществени приходи с помощта на известността на коктейла " Аперол пулверизатор ", разгласи, че е генерирала 46 на 100 от продажбите си в Северна и Южна Америка, като Съединени американски щати са най-големият пазар. 

Коригираната оперативна облага през последното тримесечие е повишена със 7,6 на 100 на съпоставима основа, като инфлацията на вложените разноски е съвсем напълно обезщетена от позитивните ценови начинания. Тя е повишена с 19 на 100 на същата база през годината. 

Според основаната в Милано компания резултатите в огромна степен подхождат на упованията на анализаторите.

" Кампари " предлага дял за цялата година от 0,06 евро на акция, който остава неизменен по отношение на миналата година.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР