Италианската банкова група UniCredit обяви намерение да стане най-големият инвеститор

...
Италианската банкова група UniCredit обяви намерение да стане най-големият инвеститор
Коментари Харесай

UniCredit придобива бизнеса на Alpha Bank в Румъния

Италианската банкова група UniCredit разгласи желание да стане най-големият вложител в гръцката Alpha Bank и също така да придобие съвсем целия ѝ бизнес в Румъния, оповестяват международните организации.

Официално е била изпратена оферта за 9-процентовия дял на гръцката страна в Alpha Bank, като цената не се показва в взаимното изказване на двете банки. Bloomberg пресмята на база борсовите цени каузи на 269 млн. евро.
 Банкомати на румънската UniCredit се оказаха цялостни с подправено евро от България
Банкомати на румънската UniCredit се оказаха цялостни с подправено евро от България

Колко коства на черния пазар подправена банкнота от 500 евро?

По-рано през тази година от фонда за финансова непоклатимост на южната ни съседка (създаден при започване на дълговата рецесия в страната за рекапитализация на банките) оповестиха, че ще стартират да продават банкови акции през есента. От UniCredit обявиха, че в случай че офертата им не бъде призната, ще придобият дял през пазара.

Общ път напред

Отново през днешния ден стана ясно, че групата ще влага 300 млн. евро в сливането на UniCredit Romania и Alpha Bank Romania. Сделката ще сътвори третата по величина банка на румънския пазар, като Alpha ще резервира 9,9% дял в общото сдружение.

Освен това UniCredit придобива 51% от животозастрахователния бизнес на Alpha, а клиентите на гръцката банка ще получат достъп до капиталовите артикули на италианската банка.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР