Италианска театрална работилница в СтолипиновоТе са осем момчета от Столипиново-

...
Италианска театрална работилница в СтолипиновоТе са осем момчета от Столипиново-
Коментари Харесай

Италианска театрална работилница в Столипиново
Те са осем мом

Италианска театрална работилница в Столипиново
Те са осем момчета от Столипиново- от 12 до 18 годишни. Имат интерес към театъра, към киното, някои мечтаят за артистична кариера, а сега обичаният им воин е някой си Чукур от известен турски сериал, който наблюдават по сателитната телевизия, съобщи кореспондентът на БГНЕС в Пловдив.

Насреща им са италианци от театралната компания „ Gommalacca Teatro", които са спечелили план в границите на Пловдив- Европейска столица на културата 2019, по едно и също време с другата европейска столица на културата по същото време- италианския град Матера. Проектът им планува театрални работилници, проучвателен разходки, а на финала- сценичен театър. Започват от Столипиново, след това ще продължат и в други квартали. Идеята е с театрални средства да улеснят общуването сред другите обществени групи, тъй като, както настояват те, индивидът на процедура е все еднакъв, все еднообразно го боли и се радва, просто друго се показва. Театърът става мост сред другите изразни средства. Първата театрална работилница, въпреки и извършена на метри от неподготвено сметище, се получи много радостна и въодушевена просто от място. Започна с показване на всеки един от осемте момчета от махалата, някои от които знаеха и британски, и немски език, само че по този начин, че не просто да кажат името си, а да го заявят изразно и да покажат някакъв жест, който да ги показва. После работилницата продължи с създаването на умеенето да схванеш езика на тялото на другия и да му отговориш по подобаващ метод, да повдигнеш връзката с непознатия на равнището, което той е посочил. Все потребни умения, които, въпреки и театрални- няма по какъв начин да е другояче, обрани в всекидневието правят много добра работа.

Проектът на италианците се назовава "Aw(E)are", а с него се отбелязва десетгодишнината от основаването на “Gommalacca Teatro ” от Карлота Витале и Мимо Конте през 2008 година Театралната компания концентрира своята активност върху работата с общности, професионалната театрална продукция и търсенето на вероятни нови места за “заразяване ” с ексцентрични езици в региона на неофициалното обучение, театралните и образни изкуства. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР