Италианецът Матео Трентин от тима на Mitchelton-Scott спечели 17-ия етап

...
Италианецът Матео Трентин от тима на Mitchelton-Scott спечели 17-ия етап
Коментари Харесай

Алафилип запази лидерството в Тура преди решителните битки в Алпите

Италианецът Матео Трентин от отбора на Mitchelton-Scott завоюва 17-ия стадий от Обиколката на Франция, а французинът Жулиен Алафилип от Deceuninck-Quick-Step резервира към този момент жълтата фланелка на водач, като резервира отдалеченост от 95 секунди пред втория Герант Томас от Team Ineos.
 Йейтс с втора етапна победа, Алафилип опази жълтата фланелка
Трентин изкова триумфа си в стадия с дължина 200 километра от Пон дю Гар до Гап на последната от двете преодоляни през днешния ден височини - Кол дьо ла Сентинел, като нападна пет километра преди финала.

Той съумя да направи разлика от над 20 секунди пред останалите откъснали се от главната група състезатели и в последна сметка финишира с време от 4 часа, 21 минути и 36 секунди, с цел да запише трета етапна победа в кариерата си на Тур дьо Франс.

Втори на 37 секунди зад него финишира датчанинът Каспер Ангреен от Deceuninck-Quick-Step, а подиума добави белгиецът Грег ван Авермат от ССС с закъснение от 41 секунди по отношение на Трентин.



Претендентите за крайната победа запазиха сили за идните три решителни алпийски стадия, които може да се окажат съдбоносни за крайната победа.

Първия е на следващия ден, когато следва да бъдат изминати 208 километра от Ембрюн до Валоа, като измежду тях попадат четири височини, включително и две от висша категория - Кол д`Изоар и Кол дю Галибие, които са най-трудните в надпреварата.

Герант Томас, който пази купата от м.г., не скри, че чака на следващия ден да облече жълтата фланелка. Той подчертава върху проблемите на Алафилип в неделя. Със сигурност ни чака забавна борба.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР