Италианецът Матео Беретини, който заема осмо място в световната ранглиста

...
Италианецът Матео Беретини, който заема осмо място в световната ранглиста
Коментари Харесай

Световният номер 8: Не мисля, че трябва да давам пари на другите тенисисти

Италианецът Матео Беретини, който заема осмо място в международната класация по тенис при мъжете, съобщи, че не е работа на водещите играчи да подкрепят финансово сътрудниците си с по-задно класиране. Малко след началото на рецесията с COVID-19, която докара до прекратяването на всички професионални шампионати в средата на март месец, лидерът в ранглистата Новак Джокович, подсилен от другите двама огромни първенци на нашето време - Рафаел Надал и Роджър Федерер, разгласи упорит проект, посредством който първите 100 играчи в ранглистата да подадат ръка на тези до 700-ата позиция.

" Имах време да помисля над целите си през последните седмици. Проблемът не е, че не почитам другите играчи. Проблемът е, че аз имам вяра, че нито един играч, в който и да е тип спорт, не би трябвало да разчита на финансова поддръжка от различен играч ", сподели Беретини пред италианската версия на телевизионния канал " Евроспорт ".

" Мисля, че отговорността за тази помощ се пада на федерациите - Международната тенис федерация (ITF), Асоциацията на професионалните тенисисти (ATP) и Женската тенис асоциация (WTA). Те са тези, които провеждат шампионатите, а ние, играчите, им се отплащаме с нашето показване на корта. Те би трябвало да са тези, които да се грижат за нас. Мисля, че казусът е доста по-дълбок ", добави той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР