Италианецът Лоренцо Мичели (51 г.) е новият селекционер на националния

...
Италианецът Лоренцо Мичели (51 г.) е новият селекционер на националния
Коментари Харесай

Италианец ще води националките ни по волейбол

Италианецът Лоренцо Мичели (51 г.) е новият селекционер на националния тим по волейбол за дами. Решението бе взето през днешния ден от управителния съвет на Българската федерация по волейбол (БФВ). След първична пресявка изборът бе сгънат до три кандидатури - български тандем (Радо Арсов и Антонина Зетова) и двама италианци (Мичели или Никола Негро). За любимец на федерацията се считаше трети италианец - Марчело Абонданца, който и преди е водил националките ни, само че той в последна сметка избра офертата на гръцката федерация.

Лоренцо Мичели бе предварителният любимец измежду трите кандидатури, най-много поради постигнатите от него триумфи. В момента той води френския " Волеро льо Канe ", където играе националката Ева Янева. Тимът е водач в шампионата и е на 1/4-финал във втория по мощ евротурнир - Купата на CEV.

В Италия той е водил няколко тима, измежду които елитните " Падова ", " Бергамо " (с този отбор печели два пъти Шампионската лига), " Модена " и " Пиаченца ". Има две трофеи, две купи и две суперкупи на Турция с " Еджзаджъбашъ ", купа и купа на Полша с " Атом Трефл " (Сопот). В Полша е бил ментор и на " Висла Скай Рес ".

Мичели има и опит като народен селекционер - на Естония през 2019. Бил е и помощник-треньор на женския отбор на Италия от 2002 до 2010 г.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР