IT специалистите на голямата американска компания за търговия на дребно

...
IT специалистите на голямата американска компания за търговия на дребно
Коментари Харесай

Експертите на Target разработиха елементарен инструмент за откриване на скимиращи устройства

IT експертите на огромната американска компания за търговия на дребно Target, която ръководи верига от магазини за търговия на дребно с марките Target и SuperTarget, са основали и патентовали инструмента EasySweep, който може да се употребява за разкриване на скимиращи устройства в терминалите за заплащане.

От 2021 година до 2022 година броят на откритите скимиращи устройства в Съединени американски щати се е нараснал с 368%, като всяка година по този метод са откраднати над 161 000 карти. Тъй като скимиращите устройства стават все по-разпространени и по-трудни за разкриване, Target съществено обмисля най-различни нови способи за откриването на скимерите, с цел да отбрани своите клиенти.

Първоначално се предполагаше, че е допустимо устройствата на нарушителите да се откриват благодарение на електронни устройства, защото някои скимиращи устройства употребяват Bluetooth, само че тази концепция скоро беше изоставена в интерес на по-прост вид и физическо търсене на тези лъжливи устройства.

Още през 2020 година, откакто изследват устройството на доста скимери и даже основават макет на скимер на 3D принтер, специалистите на Target измислят EasySweep. Това решение съставлява елементарен пластмасов шаблон, който всеки чиновник на магазина на Target може да сложи в слота за карта на терминала за заплащане. Ако EasySweep се вмъкне изцяло, терминалът е „ чист “, а в случай че не успее да се вмъкне, на терминала може да е конфигуриран скимер.

„ След създаването организирах дребен тест в партньорство с екипите на Target Store и Asset Protections. Резултатите бяха невероятни. Времето за инспекция на всеки магазин беше понижено от един-два часа (преди това се изискваше задълбочена физическа инспекция на всеки от 20-30 платежни терминала) на 15 минути. Тествах EasySweep и с всички известни скимиращи устройства за платежни терминали Verifone MX925 и MX915 и открих, че инструментът е 100% прецизен “, споделя Тери Уудман, един от разработчиците на EasySweep, в блога на компанията.

Сега Target предлага потреблението на EasySweep и на други търговци на дребно. За тази цел компанията е подготвена да даде безвъзмезден достъп до CAD файла Step на всички, които желаят да го употребяват, като всичко, което би трябвало да създадат, е да изпратят питане на [email protected] от корпоративната си е-поща.

Съобщава се, че понастоящем EasySweep работи с терминалите Verifone MX925 и MX915, както и с терминалите Ingenico Lane 5000, 7000 и 8000. Изработването на един EasySweep коства единствено един $, като устройството може елементарно да се приспособява за работа с всеки различен платежен терминал, друг от изброените.

Компанията споделя, че се надява, че този напълно банален инструмент ще помогне на всички търговци на дребно да запазят банковата информация на своите клиенти

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР