IT – специалистът от холандския град Венло Диди Тайхуту продаде

...
IT – специалистът от холандския град Венло Диди Тайхуту продаде
Коментари Харесай

Холандец обърна цялото си имущество в биткоини и зачака бъдещо богатство в барака

IT – експертът от холандския град Венло Диди Тайхуту продаде цялото си имущество за 85 биткоина и се придвижи със фамилията си в къмпинг, с цел да може след време да забогатее и да усъвършенства виталния си стандарт след " криптовалутния взрив ", написа " Бизнес Инсайдър ".

39-годишният глава на семейство с три деца е продал дома си дружно с другото си имущество, в това число колата, мотора, детските играчки и всички други предмети.

" Хората споделят: ти си вманиачен ", споделя Тайхуту. " Но ние сме рисковано семейство и желаеме да играем тази хазартна игра. Ако в никакъв случай не рискувате, животът е отегчителен ", изяснява той. Според него цифровата валута и технологията блокчейн ще доведат до гражданска война във финансовата система. Те могат напълно да трансформират ролята на парите и банките в обществото.

" След пет години всички ще кажат: " Ние трябваше да предвидим това! " А аз още в този момент отвръщам на тези промени ", акцентира хазартният татко и брачен партньор.

Тайхуту и преди се е занимавал с криптовалута – той почнал да се интересува от тематиката през 2010 година До момента обаче холандецът не си е разрешавал да влага в биткоини огромни спестявания. Към 2013 година имал спестена сума в криптовалута, еквивалентна на няколкостотин евро, и решил да я продаде. " Ако знаех, че след четири години бих получил 10 пъти повече, несъмнено, не бих продал всичко, само че тогава аз просто желаех да получа облага ", признава мъжът.

Той и жена му взели решението да продадат всичко през лятото на 2017 година, когато с трите си дъщери се върнали от деветмесечно странствуване из Азия и Австралия. На пътешествието потеглили откакто при започване на 2016 година на 61 години умрял бащата на Тайхуту. По думите му това е бил комплициран интервал. Той продал бизнеса си с компютърни курсове, с които се занимавал 11 години, и решил съществено и за дълго да смени ситуацията дружно със фамилията си.

По време на това странствуване холандецът от време на време срещал хора, употребяващи биткоини, приказвал с тях и обмислял проекта си.

През пролетта на 2017 година цената на биткоина набъбна до 3000 $, курсът на другите криптовалути също се качи. Това предиздвикало Тайхуту още по-упорито да се замисли за бъдещата случка. Освен това решил, че многочислените срещи с биткойн трейдъри по време на пътуването е позитивен знак.

85-те биткоина, които фамилията спечелило от продажбата на къщата си и цялото имущество, била еквивалент на към 300 000 евро. Тайхуту се надява, че до 2020 година биткоинът толкоз ще вдигне цената си, че с жена му и децата ще могат да се върнат към нормалния си метод на живот и ще заплати влиятелно обучение на дъщерите си.

За момента обаче им се постанова да се приютяват в дребна колиба на къмпинга – за която сменили луксозна къща с четири спални и повърхност 200 кв. м. Трите дъщери, които разполагали в предишното с обособени стаи, в този момент спят дружно на двойно легло. Жената на холандеца изцяло го поддържа и счита, че основното е образованието на дъщерите им и че може да се живее и непретенциозно.

Днес, 12 октомври, курсът на биткоина за повторно в историята на валутата мина границата от петхиляди $ и откри нов връх. Курсът му доближи най-много от 5167 $, качвайки се с съвсем 7% в границите на деня.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР