ИТ секторът в България се развива изключително бързо и динамично,

...
ИТ секторът в България се развива изключително бързо и динамично,
Коментари Харесай

Dev.bg създаде платформа за набиране на кадри HireHeroes


ИТ секторът в България се развива извънредно бързо и динамично, което основава непрекъсната потребност от набиране на нови профилирани фрагменти. Тази нужда беше посрещната от ИТ екосистемата посредством основаването на голям брой държавни и частни начинания, които да подкрепят младшите ИТ фрагменти.

“DEV.BG е най-голямата ИТ общественост в България и осъзнаваме, че с цел да прогресира ИТ промишлеността, е належащо да се дават благоприятни условия за развиване и на фрагменти с малко повече опит. Затова нашите старания са ориентирани най-вече към експертите с 3-5 години стаж и задачата ни е да сътворяваме среда, която да благоприятства тяхното професионално развиване, разясняват от DEV.BG. - Инструментите, които използваме, с цел да развиваме ИТ специалистите в България, са нашите проекти”:
14 профилирани събития на месец. През 2018 година достигнахме до над 15 000 експерти и предоставяхме просветителна опция в ИТ сферата на над 800 индивида на месец. Голямо лятно събитие DEV.BG All in One, което събра над 600 ИТ експерти. ИТ папка на фирмите в България с над 200 компании. Нова платформа за пряк асортимент на ИТ фрагменти – HireHeroes. ВИЗИТКА НА ИТ ПРОЕКТА Име на плана: DEV.BG Възложител : DEV.BG Изпълнител : DEV.BG Локации : София Стартиране на плана: 2015г. Категория : - Образователни институции
„ Вярваме, че посредством събитията и самодейностите на DEV.BG оказваме помощ освен за самостоятелното израстване на ИТ експертите в България, само че и за триумфът на цялата промишленост “, изясняват създаделите на платформата.

Основни бизнес провокации

Утвърждаването на марката DEV.BG. Основната роля на DEV.BG е на свързващо звено сред бизнеса, експертите и други организации в ИТ екосистемата. Затова в самото начало беше предизвикателство да се наложи марката на DEV.BG, който беше чужд на аудиторията.

Намирането на мощни фрагменти за DEV.BG екипа. „ Привличането и задържането на мощни фрагменти е предизвикателство пред всяка една започваща компания, както и за DEV.BG. Нашият дребен екип от трима индивида се разви и задържа през годините и следва да се разрасне до 10 индивида в околните месеци. Той е моторът на триумфа на DEV.BG. Интересен факт е, че по-голямата част от екипа ни се състои от експерти с маркетинг профил, въпреки че развиваме начинания ориентирани към ИТ промишлеността “, прибавят от DEV.BG

Въвеждането на нов бизнес модел в организирането на събития. Eкипът на DEV.BG съумява да въведем нов бизнес модел на осъществяване на събития в България, като фирмите си партнират с организацията на абонаментен принцип. „ Всеки евентуален спонсор може да се насочи към една или няколко от потребителските групи, които DEV.BG развива и фокусирано да нарежда марката си пред профилираната публика не в границите на едно събитие, а дълготрайно. Това дава повече благоприятни условия на фирмите, както и среща доста по-отблизо експертите с техния бранд “, допълват от DEV.BG.

“Когато създадохме концепцията за многочислени събития на месец насочени към потребителски групи, срещнахме известно съмнение от заинтригувани страни, само че екипът на DEV.BG съумя да потвърди преимуществата на този нов модел и да го наложи като резистентен и сполучлив на пазара. Доказателство за това е, че към този момент съвсем две години организираме над 10 събития на месец на най-разнообразни тематики, които да събират публика от 800 индивида “, допълват от компанията.

Цели

Насърчаване на нов план в областта на директния асортимент в ИТ промишлеността - HireHeroes.

През последните години забелязахме, че моделът „ рекомендация от другар “ се постанова като главен метод, посредством който ИТ експертите намират нов шеф. Причината е, че експертите от бранша познават най-добре атмосферата в фирмите, споделят елементарно по сред си и са откровени за действителната обстановка при другите работодатели “, изясняват от DEV.BG.

Организацията се стреми да улесни този развой на рекомендации. „ По този метод повече претенденти ще намерят верните за тях компании. Затова създадохме HireHeroes - платформа, която дава опция на ИТ експерти (HireHeroes) да съветват други ИТ експерти (кандидати) и да ги предлагат в ИТ компании, които са подобаващи за тях “, допълват от организацията.

Развитие на потребителски групи в DEV.BG и организация на 14 събития на месец за опознаване на общността и шерване на хрумвания.

В DEV.BG имаме 14 обособени потребителски групи, които сплотяват общността по професионални ползи. Потребителските ни групи включват както технологии като Java, C++,.NET, Machine Learning и други, по този начин и ръководство на екипи и продажби в ИТ сферата. Всеки месец събираме всяка потребителска група на събитие, по време на което се организира лекция от одобрен експерт от региона и се споделят хрумвания сред гостите. DEV.BG възнамерява да продължава развиването на потребителските групи в бъдеще и да ги обогатява по отношение на потребностите на общността. Вярваме, че това дава опция на участниците в потребителските групи да не престават да учат, да се опознават един различен и по този метод да способстват за цялостното развиване на ИТ промишлеността.

Организация на най-голямото лятно събитие за ИТ промишлеността.

От две години DEV.BG събира през август всичките си потребителски групи по време на DEV.BG All in One. В рамките на един ден се организират всички 14 лекции за месеца. През 2018 година са участвали над 600 експерти от ИТ сферата. „ Целта ни за 2019 година е да съберем над 1000 индивида “, настояват от DEV.BG.

Потенциал за развиване

Развитие на DEV.BG общността. Към момента DEV.BG доближава и подкрепя над 15 000 ИТ експерти месечно посредством самодейностите си. Желанието ни е след 5 години да удвоим дейната си публика до над 30 000 индивида на месец.

Установяване на новия модел за пряк асортимент на фрагменти посредством рекомендации. " Налагането на модела „ рекомендация от другар “ като главен метод, посредством който ИТ експертите намират нов шеф, се дължи на обстоятелството, че експертите от бранша познават най-добре атмосферата в фирмите, споделят свободно един с различен и са откровени за действителната обстановка при другите работодатели. Желанието ни е DEV.BG да улесни процеса на рекомендации и да откри този нов метод на пряк асортимент в ИТ промишлеността като сполучлив. Имаме упоритостта да пренесем този модел и на непознати пазари, откакто успеем да го потвърдим като работещ в страната ни ", настояват уредниците.

Създаване на по-задълбочени обучителни начинания и менторска стратегия. “Искаме да задълбочим опциите за образование, които предлагаме на ИТ експертите с 3-5 години опит - от еднократни лекции до цялостни просветителни стратегии. В допълнение, имаме концепция да създадем специфична менторска стратегия, с помощта на която по-опитните ИТ експерти ще насочват професионално хората, които занапред навлизат в ИТ промишлеността. По този метод имаме вяра, че ще се отворят доста нови благоприятни условия за развиване на цялата ИТ промишленост в България.

Разширяване на активността на DEV.BG отвън София. " Желанието ни е в идващите 5 години да разпространим опциите за професионално развиване и опознаване на ИТ общността отвън София. За страдание, досега, заради лимитираните запаси, фокусът ни е единствено върху начинания в столицата, само че ще работим в посока да можем да достигнем и до ИТ експерти във водещите градове отвън София като Пловдив, Бургас, Варна, Русе, Стара Загора, Плевен и други “, допълват от DEV.BG.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР