IT секторът е един от най-бързо растящите сектори в България

...
IT секторът е един от най-бързо растящите сектори в България
Коментари Харесай

"Телерик" пускат нов курс с Java

IT секторът е един от най-бързо растящите браншове в България с едни от най-високите заплащания, като търсенето на квалифицирани фрагменти остава един от най-сериозните проблеми в сектора.

© Надежда Чипева Още по тематиката
Малко по-скромни облаги

Рентабилността на дребните и междинните предприятия понижава леко за последната година, само че остава постоянна
11 дек 2017
Затишие след IT бурята на Уолстрийт

Технологичните акции в Съединени американски щати внезапно се намалиха за малко поради прокарването на данъчния проект на Тръмп. Инвеститорите калкулират какви ще са резултатите върху другите корпоративни браншове
8 дек 2017
IT бранш: Оптимизмът остава дружно с проблемите

Компаниите от IT бранша не престават да се срещат с дефицит на фрагменти, само че това към момента не пречи да порастват динамично
30 ное 2017
Вносът на експерти от страни отвън Европейски Съюз към този момент ще е по-лесен и по-евтин

Срокът на годност на синята карта се усилва от една на четири години, а таксата понижава
26 ное 2017
Секторът продължава да се развива и да пораства, само че в избрани граници

Има играчи, които към този момент тестват опита си отвън България, с цел да преодолеят лимитираните благоприятни условия на бранша
17 ное 2017 Нов учебен курс в IT академията на " Телерик " цели да отговори на огромния апетит за фрагменти в софтуерния отрасъл. Става въпрос за безвъзмезден шестмесечен курс по един от най-популярните програмни езици - Java. Процесът по кандидатстване ще бъде отворен от 3-ти януари, а материали за подготовка за входния изпит към този момент са налични на уеб страницата на Академията.

Новото издание на шестмесечните курсове на Telerik Academy Alpha ще се организира в интервала март - септември 2018 година Желаещите е належащо да подадат CV и мотивационно писмо при започване на януари и да преминат сполучливо входен изпит по основи на програмирането с Java. Междувременно те разполагат с близо 3 месеца и безвъзмезден достъп до библиотека от образователни запаси с възходяща компликация, включващи на практика задания, образци и уточнения, с цел да се приготвят за изпита.

Програмата цели да адресира потребността от експерти със задълбочени умения по Java в българския ИТ бранш, с който " Телерик Академия " си партнира. Java е един от най-използваните езици за програмиране както в България, по този начин и в световен мащаб. Той разрешава създаването на приложения за съвсем всички типове платформи – от мобилни, уеб и десктоп, до IoT устройства, което обезпечава многообразие от благоприятни условия за кариерна реализация и развиване.

В рамките на образованието в Telerik Academy Alpha участниците, ползващи менторството на опитните трейнъри на Академията и експерти от бизнеса, получават нужните софтуерни познания и на практика умения за бърз кариерен старт в ИТ-индустрията. Успоредно с това, курсистите развиват своите личностни и информационни умения, работейки в екип и самостоятелно в среда и по планове, близки до действителните.

" Като се базираме на дългогодишния ни опит в подготовката на софтуерни експерти, потвърдила своето качество и преимущества пред учащите и бизнеса, и следвайки водещите трендове в промишлеността, поетапно разширяваме набора от технологии и тематики, които обгръщаме. Програмата с фокус върху Java, която е първата стъпка в тази посока, е резултат от диалозите през последната година с бизнеса в България и е в отговор на разбора на техните потребности ", разяснява Михаил Вълков, общоприет управител на " Телерик Академия ".

Над 4800 души са се обучавали присъствено в професионалните стратегии на " Телерик Академия " от старта на организацията през 2009 година Според изследване измежду приключилите до 2016 година курсисти, 97% работят в софтуерната промишленост, като седемдесет на 100 стартират работа до 2 месеца от края на образованието си. Близо 70% доближават идващото равнище в кариерното си развиване в границите на първата година на работа.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР