Историята звучи толкова добре, че искам да купя правата за

...
Историята звучи толкова добре, че искам да купя правата за
Коментари Харесай

„Тя каза“ - филмът, който Харви Уайнстийн си пожела

" Историята звучи толкоз добре, че желая да купя правата за кино лентата ". Това споделя продуцента Харви Уайнстийн, когато преди пет години във Variety изтича вест за идния материал на две журналистки от The New York Times за осъществените от него полови похищения.

Филмът към този момент е реалност. Той е акомодация на едноименната книга на репортерките Меган Туи и Джоди Кантор от 2019 година, която споделя за упоритата битка за разкриването на дългогодишните обвинявания против продуцента Харви Уайнстийн.

Драматизацията беше показана премиерно на 60-ия Нюйоркски кинофестивал – пет години след началото на акцията #MeToo.  

Именно репортажите на New York Times и New Yorker за Уайнстийн послужиха като катализатор освен за трагичния провал на филмовия магнат, само че и за бързото разгръщане на придвижването #MeToo, което беше подето от активистката Тарана Бърк и обхвана Холивуд и доста други промишлености.

Актрисите Кери Мълиган и Зоуи Казан са в функциите на репортерките на NYT Туи и Кантор, които помогнаха за разкриването на многочислените обвинявания против продуцента.



На прожекцията участваха доста дами, които се осмелиха да нарушат мълчанието си и описаха своите истории, включително и Ашли Джъд, оповестява AP. Във кино лентата Джъд играе себе си.

Нейният роман докара до първия репортаж в New York Times. Нейната храброст окуражи доста други дами да се отърсят от страховете си и да приказват за половите похищения на продуцента Харви Уайнстийн.

Не закъсняха мненията за това, че премиерата на She Said е била на фестивал, който Уайнстийн в миналото е посещавал постоянно. Юджийн Ернандес, изпълнителен шеф на проявата, отбелязва: " това е стая, в която Харви Уайнстийн е бил преди ".

Към момента против 70-годишния някогашен продуцент се води дело в Лос Анджелис за обезчестяване и полови похищения над пет дами. Уайнстийн отхвърля обвиняванията.

Режисираната от Мария Шрадер драма излиза на екран на 18 ноември.

Филмът стана предмет на сегашния правосъден развой против низвергнатия кино магнат. По време на предварителните чувания юристите на Харви Уайнстийн желаеха процесът да бъде отсрочен поради излизането на She Said с аргумента, че драмата може да повлияе на правосъдните заседатели. Съдията от Върховния съд на Лос Анджелис Лиса Ленч отхвърли настояването. 

Драмата She Said наблюдава възходите и паденията в упоритото следствие на Кантор и Туи, които се борят против стена от безмълвие, издигана с десетилетия, голям брой съглашения за неразкриване на информация и войнствените отговори на самия Харви Уайнстийн.

" Сравнително малко хора споделиха информация с нас. Въздействието обаче беше огромно ", споделя Кантор. " Надяваме се този филм да помогне на хората да си спомнят, че тези персонални истории в действителност могат да трансформират нещата ", прибавя журналистката.

Актрисата Зоуи Казан споделя какво се е трансформирало в Холивуд през миналите пет години. На снимачната площадка към този момент има координатори на секс сцените и се приказва по-открито за несъответствието сред половете.  " Има обаче още толкоз доста промени, които би трябвало да бъдат направени “, споделя тя. „ Всеки, който чете заглавията от последните няколко месеца, би схванал, че към момента живеем в подтиснически патриархат. "
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР