Историята тук е започнала преди седeм години, със защитата на

...
Историята тук е започнала преди седeм години, със защитата на
Коментари Харесай

Започна изграждането на нова сграда на 108-а детска градина в ж.к. „Дружба“

" Историята тук е почнала преди седeм години, със отбраната на терена ", изясни Фандъкова и добави, че по концепция и самодейност на районния кмет, този терен е бил очакван за детска градина. " Подробният организационен проект е бил предпазен и по-късно теренът отчужден, с цел да може да се строи детска градина. След като към този момент има обезпечено финансиране и терен, остава районният кмет да си свърши работата и след година и половина тук да има нова детска градина ", сподели Фандъкова, представена от Българска телеграфна агенция. 

Кметът на регион " Искър " Ивайло Цеков изясни, че съществуващата детска градина е за четири групи, като до момента не е имало опция за реновиране на площадките, само че с построяването на новата постройка ще бъде освежен целият двор, всички уреди и площадки за децата, ще бъде построена и нова ограда. Новата постройка ще има физкултурен салон и съответните прилежащи пространства, както и топла връзка към остарялата постройка. С отварянето на още четири култивиран и две яслени групи в новата постройка, регион " Искър " ще има към 20 нови отворени групи в границите на този мандат, изясни Цеков.

Снимка: БТА

По думите му, на мястото на бъдещата нова постройка е имало два частни терена, притежателите на които не са обжалвали решението за градеж на градината, за което Цеков благодари и изясни, че това е доста огромна необичайност.

Фандъкова съобщи, че със градежа на тази постройка, регион " Искър " преодолява дефицита тук-там в детските градини за деца на възраст сред три и шест години, както и в яслените групи. По думите ѝ резултатите се получават с доста ясна визия, екипна работа и политическа воля.

Кметът на София заяви, че през вчерашния ден е бил утвърден план за създаване на осем здания на нови детски градини за финансиране по Плана за възобновяване и резистентност. Това са близо 27 млн. лв., които оставям на идващия кмет, с цел да може да осъществя осем нови здания в седем региона в София, изясни Фандъкова. " Красно село ", " Оборище ", " Младост ", " Обеля ", " Красна поляна ", " Слатина " и " Искър " са районните, в които са постройките с към този момент обезпечено финансиране, разясни кметът. Тя добави, че там районните кметове към този момент работят, тъй като са кандидатствали с готови планове, с цел да може в границите на Плана за възобновяване и резистентност да се изпълнят.

Георгиев изясни, че е прегледал какво се е случило в София, в границите на този мандат и е забелязал, че макар отхвърли на страната за финансиране през последните две години, СОС е отделял всяка година пари от бюджета за стоителството на нови детски градини. Председателят направи и съпоставяне сред кмета на " Дружба ", където има издигнати здания за 20 нови групи и районния кмет на " Слатина ", където има единствено една нова група. Георгиев добави, че даже тази група не е в нова постройка, а в общински център, на който е заменена табелата.

Снимка: БТА
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР