Историята ще държи бившия президент Доналд Тръмп отговорен за ролята

...
Историята ще държи бившия президент Доналд Тръмп отговорен за ролята
Коментари Харесай

Майк Пенс: Историята ще държи Тръмп отговорен за нападението в Капитолия

Историята ще държи някогашния президент Доналд Тръмп " виновен " за ролята му в нападението против Капитолия през 2021 година, съобщи някогашният вицепрезидент на Съединени американски щати Майк Пенс, съобщи Агенция Франс Прес.

Бившият вицепрезидент на Съединени американски щати Майк Пенс съобщи в събота, че историята ще държи някогашния президент Доналд Тръмп " виновен " за ролята му в нападението против Капитолия през 2021 година, оповестиха американските медии.

Забележките евентуално ще задълбочат разрива сред някогашните сътрудници, които са в спор, откогато Пенс отхвърли да се съгласи с напъните на Тръмп да отхвърли резултатите от изборите през 2020 година и да остане на власт.

" Президентът Тръмп сгреши ", сподели Пенс в речта си на годишната вечеря " Гридирон " във Вашингтон - галавечеря, проведена от публицисти, която притегля водещи политици.

" Аз нямах право да анулирам изборите. А безразсъдните му думи заплашиха фамилията ми и всички в Капитолия в този ден. И знам, че историята ще потърси отговорност от Доналд Тръмп ", съобщи Пенс, представен от голям брой медии.

Някои от хилядите хора, които на 6 януари 2021 година щурмуваха Капитолия на Съединени американски щати, приканиха Пенс да бъде обесен, което го принуди да се отдръпна на безвредно място.

Тръмп към този момент разгласи желанието си да се кандидатира за нов президентски мандат на изборите през 2024 година, а Пенс уточни, че може да го провокира за номинацията на републиканците.

Вечерята " Гридирон " нормално е леко събитие със скечове и музикални занимания и Пенс в началото се опита да се пошегува.

" От все сърце, безусловно ще поддържа претендента на републиканците за президент през 2024 година - в случай че това съм аз ", сподели той.

Острите забележки на Пенс, ориентирани към Тръмп, бяха непредвидени на галавечерята.

" Бях на вечерята и мога да потвърдя, че @Mike_Pence несъмнено изненада залата - доста паднали челюсти ", написа в Туитър Мариам Муджика, някогашен чиновник на Държавния департамент. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР