„Историята на „Майчин дом“, снимки и документи - изложбата бе

...
„Историята на „Майчин дом“, снимки и документи - изложбата бе
Коментари Харесай

Майчин дом“: С най-малко новородени сме в Европа

„ Историята на „ Майчин дом “, фотоси и документи - изложбата бе показана в Народното събрание през днешния ден във връзка 119 година от основаването на здравното заведение в София.

На церемонията участваха шефът Иван Костов, а ръководителят на Народно събрание Никола Минчев поздрави управлението и лекарите „ за неуморния труд за най-ценното - децата “.

Почти 120 година откак съществува „ Майчин дом “ - в изложбата хронологично е обрисувана историята - от градежа на болничното заведение, до Акушерското учебно заведение и Акушерско-гинекологичната университетска клиника, през фотоси на заслужилите лекари, разрушенията на постройката „ в години на компликация “, Научния институт по акушерство и гинекология към Медицинския университет и нововъведенията през 2022 година на СБАЛАГ.

В малко изказвания шефът на „ Майчин дом “ Иван Костов изясни, че здравното заведение е водач в броя на ражданията в страната. За последната година там са родени 1300 деца. „ За страдание в последните 25 година България има низходяща наклонност и сериозен негативен приръст.

Страната сложи връх предходната година в Европа с минимум родени деца “, сподели Костов.

Специален привет за лекарите и управлението последва от Министерство на здравеопазването и митрополит Антоний.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР