Историята на Костас Селимис и неговия остров може да служи

...
Историята на Костас Селимис и неговия остров може да служи
Коментари Харесай

Достойно за Холивуд: Шофьор на автобус от Атина стана собственик на райски остров, след 24 години съдебни битки

Историята на Костас Селимис и неговия остров може да служи за основа на страхотна холивудска продукция, или най-малко огромен документален филм за гръцката администрация, защото водачът на рейс се бори в продължение на 24 години, с цел да се получи благосъстоятелност върху острова, който му е подарен от законните притежатели, написа " Български вести ".
Островът на Хидроуса с повърхност 250 дка е доста скъп имот земя. Тя е единствено на един километър от брега на Вула, 2,5 км от курорта Вулиагмени Астерас и единствено на 3 км от космополитния приморски квартал Глифада – едни от най-скъпите места към гръцката столица Атина. С други думи, единствено на един километър от това, което е известно като Атинската ривиера.
Идеална дестинация за малко пътешестване с лодка, Хидроруса има два плажа; всеки към 100 метра, с кристално чисти води, а останалата част от острова е идеална за разходки или туризъм.
Историята за собствеността на острова се връща към 1941 година по време на немската окупация на Гърция. Съгласно решението на министъра на земеделието от 1941 година, Хидроуса е продадена на Милтиадис Аламанис от семейство, което преди този момент го е имало от 19-ти век. Собствениците употребяват острова за паша на животните.
През 50-те години гръцката страна се опита да присвои островчето от Аламанис, оспорвайки решението на министъра, направено по време на нацистката окупация. Новият притежател води доста правосъдни борби и най-сетне през 1962 година, Върховният съд отхвърля претенциите на страната да парцела.
Уморени след години на битка с гръцката страна да пазят собствеността си, фамилията на Аламани реши да я съобщи на Селимис гратис.

Тогава идва редът на Селимис да стартира да се бори с гръцката страна, с цел да употребява личната си благосъстоятелност. Той се надява от 24 години да се опита да узакони концесията. Неговата фантазия е да трансформира Хидроуса в екопарк за деца и фенове на природата, надалеч от лудостта на града.

Селимис имаше потребност от 47 лицензи и позволения, които изискват от него след това, с цел да стане законният притежател на Хидроуса. В същото време той работи като водач на рейс, харчейки хиляди евро от слабите си приходи за юристи и бюрократични такси.
Селимис и неговият сътрудник Нектариос Николопулос основаха компанията Хидроуса Развитие, с цел да стартират да експлоатират островчето.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР