Историята на австралийският мореплавадел Тим Шадок и кучето му Бела

...
Историята на австралийският мореплавадел Тим Шадок и кучето му Бела
Коментари Харесай

Спасиха мореплавател и кучето му след два месеца в Тихия океан

Историята на австралийският мореплавадел Тим Шадок и кучето му Бела зае първите страници на медиите с невероятното им избавление след повече от два месеца блуждаене в негостоприемния север на Пасифика, написа 9news.com.au.

Тим е тръгнал с катамарана си от мексиканското пристанища Ла Пас през април, отправяйки се към Френска Полинезия – морска дестинация от над 6 000 км. Няколко седмици по-късно обаче, електрониката на лодката му се поврежда от мощна стихия и мореплавателят губи радиовръзка и ориентировка.

В ранните часове през днешния ден плавателният съд е видян от хеликоптер, който е насочил към бедстващите непосредствен мексикански рибарски траулер. Екипажът незабавно се отклонява и прибира Тим и кучето му. Според корабния доктор, въпреки и доста измършавял, 51-годишният Шадок е с „ естествени витални индикатори ”, в устойчиво положение и всъщсност, „ доста здрав ”.

Тим Шадок споделя, че е оживял, тъй като на лодката си е имал сенник и риболовни такъми, с които е ловил риба. „ Преминах през доста...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР