Историческо е времето. Но на нас така ни приляга. През

...
Историческо е времето. Но на нас така ни приляга. През
Коментари Харесай

Карадайъ от Добрич: Д-р Доган сложи бюлетината в едната ни ръка, а знамето на България - в другата

Историческо е времето. Но на нас по този начин ни приляга. През 1989 година, когато бяха потъпкани нашите права и свободи, чест и достолепие, ние застанахме против тоталитарния режим и докарахме демокрацията в България. Тогава основателят на Движение за права и свободи доктор Ахмед Доган, който през днешния ден е почетен ръководител на Движението, сподели: " НЕ на реваншизма ". И направи по този начин, че ние с отворените рани, с болката, да вземем в едната си ръка бюлетината, а в другата ръка знамето на България, трикольора. Това съобщи пред хората от Добрич водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, претендент на Движението за президент. В предизборната среща в града участваха още Искра Михайлова, претендент за вицепрезидент, Илхан Кючюк, президент на АЛДЕ и доктор Хасан Адемов, лидер на листата на Движение за права и свободи в Добрич.



За страдание обаче след 2009 година България загуби посоката. Няма цел. Има едни хора, които обитават във властта, само че без цел. А по този метод няма по какъв начин да има развиване. Хора, които нямат цел, вършат политика на разделяне, ненавист и опълчване. Палят междуличностни войни, които стават институционални и по този метод разрушават държавността, съобщи водачът на Движение за права и свободи. И се обърна с въпрос към аудиторията: " Не се чудите за кои приказвам, нали? Един министър председател Бойко Борисов и един президент Румен Радев, които си мериха генералските пагони, нарушаваха Конституцията и законите на страната. И по този начин стигнахме до рецесия на държавността, до рецесия на демокрацията в нашата Родина България ".

Но рецесията в демокрацията, в държавността и във върховенството на закона не се взема решение с реваншизъм, а с повече народна власт, повече държавност и повече правда, безапелационен бе претендентът за президент, наблягайки, че към този момент 32 години Движение за права и свободи прави политика, учредена на една философия - заедността.

Държавните органи не би трябвало да се употребяват като бухалка против правата и свободите на българските жители. Президентската институция би трябвало да бъде щит за спазването на Конституцията и законите на страната и дружно с това да е щит и поръчител за човешките, гражданските и политическите права на българските жители, съобщи Карадайъ.



" С нашата кандидатура ние даваме обмислен, разискван, обмислен, само че и огромен знак. Г-н Карадайъ постоянно ми подава ръка, с цел да вървим дружно. И ние вървим дружно. Знаем, че като най-малко ще сме трети на изборите, само че в случай че се обединим, можем да реализираме и доста повече, съобщи Искра Михайлова, претендент за вицепрезидент на Движение за права и свободи.

Тук, в Добрич, майките ме попитаха по кое време ще се върнат децата им от чужбина. Въпросът с демографската рецесия е голям. По-малко сме, няма ги младите, сподели тя и прикани: " Нека да съберем напъните на нацията, мозъци, институции, тъй че младите да решат къде да живият и работят, само че да вземат своето решение, а не да бъдат принудени.

И това не става с конференции с българите в чужбина, а когато се опитаме да отговорим на въпроса - за какво отпътуват ".

Древните китайци не са поискали да живеят в забавни времена, тъй като се страхували от тях. Но това не е особено за Движение за права и свободи. Ние си пожелахме да живеем в забавни времена. Затова издигнахме Мустафа Карадайъ и Искра Михайлова, съобщи президентът на АЛДЕ Илхан Кючюк.

Нужно ни е единство, само че дружно с него ни е необходим и диалог за страната и държавността. Държавните институции не си приказват, освен това те са тежко опълчени едни на други, добави Илхан Кючюк.

Стига толкоз! Време е да спрем с демагогията и политиканстването. Време е да върнем същинския диалог в институциите, време е политическите партии, да си приказват, а не да търсят разграничителните линии - кой е по-стар и по-млад. Единственото, което има значение в политиката е кой може и кой не може. А Движение за права и свободи е политическата мощ, която посочила, че може и то доста, сподели ръководителят на АЛДЕ.

Нуждаем се да бъдем единни, тъй като има проблем с демокрацията. Затова отново се постанова ние да предложим национални дела. Така, както доктор Ахмед Доган направи в Народното събрание преди 30 години, поставяйки идеята за влизането в НАТО и Европейски Съюз, съобщи лидерът на листата на Движение за права и свободи в Добрич доктор Хасан Адемов.

" Президентската институция би трябвало да е територия на единодушие и в случай че желае Радев да ръководи, би трябвало да огледа какво държи Мустафа Карадайъ в ръцете си - Конституцията и законите на страните.

В спешно време живеем. От едната страна е епидемията, а от другата - всички партии, които не приказват между тях.

Ако питате мен, доктора с огромен стаж, ще ви съветвам - бъдете виновни към себе си и към своите близки, всичко друго е пропаганда и агитация ", сподели доктор Хасан Адемов.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР