Историческите въпроси не са част от новото френско предложение Следват

...
Историческите въпроси не са част от новото френско предложение Следват
Коментари Харесай

Ковачевски: Историческите въпроси не са част от новото френско предложение

Историческите въпроси не са част от новото френско предложение Следват съвещания. Имаме проект и тактика, които дават резултати. Призовавам всички да се въздържаме от спекулации и да разчитаме на публична информация, на транспарантен развой, с цел да вземем взаимно решение в сходство със стратегическите ползи на жителите на Македония.

Това сподели нощес македонският министър председател Димитър Ковачевски, откакто разгласи, че македонското държавно управление е получило промененото френско предложение за превъзмогване на отворените въпроси с България, заяви МКД.

" Нашата позиция беше, че историческите въпроси не би трябвало да бъдат част от преговорната рамка и това се съдържа в това предложение. От на следващия ден външният министър ще има подробни съвещания по отношение на проектодокументите и медиите ", сподели Ковачевски.

Предложението ще бъде прегледано в македонския парламент, заяви Ковачевски.

Ковачевски обаче не отговори на множеството въпроси на публицистите на конференцията, тъй че на въпрос дали македонското държавно управление ще отстъпи на някои от настояванията на България за съглашение, той сподели, че предлагането е било обещано от френското председателство, само че е приветствано от Германия и от други страни, като всички детайлности ще бъдат показани на следващия ден.

На въпрос дали остава изискването първо българите да бъдат включени в Конституцията, а по-късно да се водят договаряния, Ковачевски сподели единствено, че има изказвания от всички политически партии в страната, че поддържат този развой.

Припомняме, че нощес македонският президент Стево Пендаровски разгласи, че новото предложение е по-добро, само че отхвърли да го разяснява по-детайлно на този стадий, защото почита институциите.

Ако новото френско предложение е толкоз положително, Ковачевски би трябвало да го разгласи неотложно Отлагаме оповестените митинги и в идващия интервал ще се съсредоточим върху евентуалното изменничество на държавни и национални ползи и ще се съсредоточим напълно върху последното френско предложение, за което настоящето държавно управление изрази подготвеност да го одобри. По наша информация става дума за предложение, в което са изменени единствено две думи. Неслучайно това модифицирано френско предложение беше признато първо от българския президент и министър-председател. Това е нокаут за македонската дипломация, сподели довечера Християн Мицкоски, президент на ВМРО-ДПМНЕ.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР