Историческа среща на върха между лидерите на Северна и Южна

...
Историческа среща на върха между лидерите на Северна и Южна
Коментари Харесай

Корейски медии:Ким Чен-ун и Мун Дже-ин проведоха открит и конструктивен разговор

Историческа среща на върха сред водачите на Северна и Южна Корея. Ким Чен-ун и Мун Дже-ин са първите ръководители на двете страни, които беседват след повече от 10 години. Срещата се организира в наричаното " село на мира " Панминджон. За стоплянето сред Пхенян и Сеул и за какво тази среща е от извънредно значение - от кореспондента на Българска национална телевизия за Азия - Георги Джартов.

Историческият дипломатически маратон в Панмунджон реализира няколко значими цели. Според корейски медии, Ким Чен-ин и Мун Дже-ин са провели открит и градивен диалог, който е траел тъкмо 100 минути. Двете делегации сега приготвят обща декларация, която се чака да бъде подписана по-късно през днешния ден. След първата фаза на разгорите, водачите споделиха:
Ким Чен-ун, водач на Северна Корея: Това е единствено началото, върха на айсберга, само че се надявам, че нашата първа среща и диалози ще задоволят упованията на хоратаМун Дже-ин, президент на Южна Корея: Имахме доста положителни диалози, които се надявам, че ще бъдат добър подарък за хората от Северна и Южна Корея, както и за целия свят.
Важен детайл на церемонията бе близостта сред Ким Чен-ун и Мун Дже-ин. Двамата водачи размениха ръкостискания, усмивки, смешки и даже нарушиха прецизния протокол. Младият маршал предложения Мун Дже-ин да прекрачат дружно в КНДР и съумя да сплоти двете делегации за обща фотография. Въпреки значимостта на срещата, двамата водачи демонстрираха и възприятие за комизъм:
Мун Дже - ин: Надявам се, че ще имаме опция да беседваме почтено и ще реализираме съглашение. Ким Чен-ун: Донесох нудли от Пхенян с малко усложнение. Те са от надалеч. Не, не, не мога да кажа, че е доста надалеч.
Денят продължи със алегорично засаждане на дръвче и основните договаряния за общата декларация.

 © БТАОще по тематиката Историческа среща сред водачите на Северна и Южна Корея
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР