Истинското име на Преподобна Стойна, 1883 г-1933 г, е Стойна

...
Истинското име на Преподобна Стойна, 1883 г-1933 г, е Стойна
Коментари Харесай

Предсказания на Преподобна Стойна

Истинското име на Преподобна Стойна, 1883 г-1933 г, е Стойна Димитрова. Почти през целия си живот е живяла в с. Златолист, Петричко. Тя не е толкоз известна, колкото Ванга. Въпреки това Ванга сама казвала, че баба Стойна е три пъти по-силна от нея.

Всъщност Преподобна Стойна била известна и като духовната учителка на Ванга. Петричката пророчица нееднократно я е признавала за своя предтеча и постоянно пращала заболели да търсят излекуване на гроба ѝ.

Също по този начин един път месено баба Ванга е идвала в Златолист, с цел да се зареди от огромния чинар в двора на манастирчето " Свети Георги ".

 Родопи

Легендата гласи, че чудотворното дърво се извисява още от основаването на българската страна. Всеки измъчен би трябвало единствено да обгърне здравият му древен пън и ще се изцери.

Смята се, че чинарът дава голяма мощ и сила, както била уверена и самата Преподобна Стойна. Днес на дървото са вързани две люлки. Всеки, който има молба към светицата, би трябвало да се полюлее на тях.

 Ванга

В двора на манастирчето се намира още и бунар на желанията. Всеки, който има несъмнено предпочитание, единствено би трябвало да се наведе над него и да прошепне настояването си над живата вода.

Преподобна Стойна била извънредно известна лечителка. Въпреки че съвсем през целия си живот била сляпа, тя била талантлива с духовно зрение.

Тя, както доста други наши пророчици, е направила предсказания за бъдещето на България. През 1933 година тя споделя пред фамилията на Костадин Георгиев:

“Много работи ке станат. Ама чудото у България ке е след шейсет години. Ако политикантите скарат народо и он почне да се ненавижда, ке пристигна апетит и мор. Деца и остарели ора ке умират без лек и медикаменти. Обич, любов требе на ората, Коста, любов. Нема ли я, ке се затрие убавата ни страна... ”

“Идете си по домовете, арни индивиди, идете си, само че да знаете - на нашата земя се е родила бела птица. От тъга се е родила. Може да е гълъб, може да е нещо друго. След 60 години тая птица ке литне по широкио свет. Който земляк я види или пипне с чисти ръце и арно сърце, ке получи голема мощ, дека никой не я знае... Айде идете си положителни ора и се молете на Бога... ”

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР