Истинският проблем беше да останем без избран председател. Сега, вместо

...
Истинският проблем беше да останем без избран председател. Сега, вместо
Коментари Харесай

Борис Бонев: Ако не се разберем за комисиите, пак ще има блокаж в...

Истинският проблем беше да останем без определен ръководител. Сега, вместо да бъдат извършени открити договаряния за ръководители на комисии, се получи тази т. нар алена женитба на мествно равнище ", сподели Бонев в ефира на Българска национална телевизия.

По думите му тези договаряния за ръководителите на комисиите трябвало да се проведат авансово, само че никой не желал.

 

" Ако ни бяха послушали тогава, нямаше да има съображение областият шеф да върне съвещанието ".

 

" Очакваме да има преосмисляне на позициите на оставналите партиите ", сподели Борис Бонев. " Не може първата мощ в СОС да няма ръководител на нито една значима комисия ", сподели той.

 

В нова задънена улица спря работата на Столичния общински съвет. Причината - да върне избора на управленията на комисиите в локалния парламент. Тодева видя основни пропуски при вземането на решенията. 
 

Заседанието, на което бяха определени управленията на комисиите провокира голям скандал в локалния парламент. Групата на ПП-ДБ-СС напусна малко преди да се гласоподава дефинитивно.

По закон регионалният шеф няма съответно пълномощия. Упражнява обаче надзор по законосъобразността на актовете и дейностите на органите на локалното самоуправление и локалната администрация.

 

Тодева на процедура вижда основни процедурни нарушавания, които постановат преразглеждане на взетите решения при избирането на управленията на комисиите. Според регионалната шефка голословно е свикано “извънредно съвещание “, без да е посочена нито една причина за така наречен “извънредност “. 

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР