Истински рекорд поставя един български лекар от с. Старо Оряхово.

...
Истински рекорд поставя един български лекар от с. Старо Оряхово.
Коментари Харесай

Лекар от Старо Оряхово отгледа тиква гигант

Истински връх слага един български доктор от с. Старо Оряхово. Неговото занимание е да отглежда тикви колоси. Преди броени дни той сложи личен връх с част от последната си продукция – тиква, тежаща цели 306 кг. Обиколката ѝ е близо 350 см, а тежестта - цели 306 кг. За да доближи тези внушителни размери, са били нужни 7 месеца интензивен труд.

Борис Найденов е доктор по специалност, само че и разпален производител на тикви. Толкова разпален, че си слага амбициозната задача да отгледа най-голямата у нас. Първият му опит бил с 42-, а вторият – с 81-килограмова. Успехът идва на третия опит. „ Бях си сложил за цел 300 кг. в полза на истината, само че почтено казано мислех, че ще е нещо към 160, защото не може от 80 да минеш на такава висока летва. Не съм очаквал ”, споделя градинарят рекордьор за Нова тв.

Отглеждането на тикви има доста общи неща с медицината, споделя още лекарят. „ Отново има напръскване, медикаменти, диагностика на заболявания. Най-хубавото е, че този пациент не приказва ”, майтапи се Борис. Въпреки това задачата да отгледаш тиква колос се оказва тежка и до момента в който тя пораства, той губи 15 кг от личното си тегло. Доволен е от крайния резултат и разкрива тайните за постигането му: „ Семената са най-важното. Може да вършиме всичко по-добре от най-хубавите, само че в случай че имате елементарни семки - няма по какъв начин да се реализиран резултати ”. За да реализира резултати Борис взима семена от международните рекордьори.

„ Тази тиква оттук насетне ще претърпи един развой на ферментация и ще стане една хубава тиквена ракия. Тиквена ракия със мемоари ” – такава е ориста на продукцията.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР