Истински прецедент в родното право – адвокат, назначен от бургаската

...
Истински прецедент в родното право – адвокат, назначен от бургаската
Коментари Харесай

Прецедент: Наш адвокат отказа да защитава двоен убиец по морални причини

Истински казус в родното право – юрист, назначен от бургаската гилдия за авариен бранител на упрекнат за две жестоки убийства, отхвърли да го съставлява в съда. Правистът Бойко Даков се е аргументирал с морални съображения, оповестиха от от пресцентъра на окръжния съд в Бургас. 

Подсъдимият, чиято отбрана Даков не желае да поеме, е Станимир Рагевски. Миналия месец съдът в морския ни град трябваше да започва делото против него, само че ход не бе даден поради отсъствие на адвокатката му Ваня Радиева. По тази причина и магистратите назначават аварийния бранител Бойко Даков, с цел да не стига до пропадане на съвещания. Той пък отхвърля по морални аргументи.

Рагевски е упрекнат в убийствата на Теодора Бахлова, брокер на недвижими парцели, и на 28-годишния строителен служащ Юмер Мехмед, напомня Българска телеграфна агенция.

Днес съдът в Бургас прегледа предявените цивилен искове от потърпевшите лица. За претърпени неимуществени вреди дъщерята и майката на Бахлова претендират за общо 800 000 лева, а околните на Юмер Мехмед – за 400 000 лв..

Следващото съвещание по делото е планувано за 27 април.

46-годишната брокерка на недвижими парцели Теодора Бахлова бе в неопределеност от 29 октомври 2020 година, когато излязла от вкъщи си на улица „ Оборище “ 38 в Бургас. Тя е умъртвена в частен апартамент в Бургас.

Убийството е осъществено с револвер „ Макаров “ със премахнат заводски номер, по-късно тялото ѝ било разчленено. То е престояло повече от три месеца в бидон със мощна киселина в частно жилище, след това съдът е бил изместен в търговски обект. На 25 август 2021 година остатъци на изчезналата жена бяха открити заровени в Парцел 12 в бургаските гробища. Месец по-късно нейни остатъци бяха открити и в градската канализация.

Рагевски е упрекнат и за убийството на 28-годишния строителен служащ Юмер Мехмед, осъществено на 4 август 2021 година в Бургас. Убийството е осъществено с револвер „ Макаров “. Тялото на Мехмед също е било разчленено и разбъркано на разнообразни места.

От Окръжния съд в Бургас оповестиха, че Станимир Рагевски е упрекнат и за това, че без да има позволение, е държал въпросното оръжие, както и муниции за него. Той ще дава отговор пред закона и за държане на марихуана и примес от кокаин и пирацетам.

За укриването на останките на Бахлова и Юмер Мехмед Рагевски е имал и съизвършител – Диян Дичев. Миналата година той получи наказване 4 години и 6 месеца затвор. Пистолетът „ Макаров “, с който са осъществени двете убийства, бе открит в заведението на Дичев, който държал чартърен във Военния клуб в Бургас.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР