Истински имотни крале са кандидатът за конституционен съдия Борислав Белазелков

...
Истински имотни крале са кандидатът за конституционен съдия Борислав Белазелков
Коментари Харесай

Гьонсурат! Докато кандидатът за КС Борислав Белазелков правораздава в полза на ЧСИ-тата, самият той и сестра му Ксения Белазелкова през ЧСИ слагат ръка върху хиляди декари земи и имоти на бизнесмен

Истински имотни крале са претендентът за парламентарен арбитър Борислав Белазелков и сестра му - нотариус Ксения Белазелкова, сочи бърза информация в имотния указател. Да си богат и заможен, несъмнено не е грях, изключително за адвокати с толкоз стаж, само че циничното е, че част от парцелите, върху които роднинският тандем поставя ръка са запорирани от ЧСИ в тяхна изгода.

 

Още по-мръснишко е, че почти в същия времеви интервал, в качеството си на арбитър във Върховен касационен съд, Белазелков излиза с редица тълкувателни решения в интерес на кожодерите ЧСИ-та.

 

„ Пенсионират арбитър Белазелков, който сътвори правосъдна процедура в интерес на кредиторите и ЧСИ. Заради несъгласието в практиката по отношение на отминалостта, която породи след негово решение в този момент чакаме тълкувателно решение на Върховен касационен съд. С едно от последните си решения обезсмисли и перемпцията, като постанови, че без значение че делото е прекъснато поради перемпция, ЧСИ не би трябвало да образува ново дело и всяко деяние на кредитора в границите на прекратеното дело прекъсва отминалостта!?!?!?На процедура след неговите решения аз стопирах да повеждам каузи за отминалост, чакайки тълкувателното решение на Върховен касационен съд. След пенсионирането му ще настъпи правдивост и предвидимост в практиката на Върховен касационен съд ”, написа в позиция на формалната страница на известна адвокатска адвокатска фирма през 2021 година.

„ Интересни случайности в правосъдната система не мислите ли? Съдия Борислав Белазелков е ръководител на състава във Върховен касационен съд, който ще взема решение разногласието сред мен и Висш адвокатски съвет, обвързван с огромната репресивна активност по отношение на активността ми при отбрана правата на кредитополучателите! За Ваше сведение Белазелков е прочут с цялостната си активност в интерес на банките и частните правосъдни реализатори. Именно той в този момент ще би трябвало независимо да взема решение разногласието обвързван директно с работата на бранителя на кредитополучателите и длъжниците! Запознайте се с протокола от общественото съвещание във Върховен касационен съд! ”, добавя и Светлозар Николов през 2018 година

Преки и косвени пострадали от юридическите решения на Борислав Белазелков и бизнес размаха на сестра му - нотариуската Ксения Белазелкова са притежателите на компания “Аеропак Инженеринг ” (и няколко свързани с тях дружества) - Любомир Пешев, Людмил Пешев и Мая Пешева. Най-вероятно трите лица са семейство, въртящо непретенциозен семеен бизнес, имало неприятния шанс да се сблъскат с нотариуска-акула, чийто брат коли и беси до скоро във Върховен касационен съд, със стабилната поддръжка на “Демократична България ”.

 

Какъв е характерът на имотните разногласия ще бъде тематика на идно журналистическо следствие. От обществено наличните документи излиза наяве, че през 2016 година, нотариус Ксения Белазелкова, през Частния правосъден реализатор Мария Цачева, постанова запор върху дружествения дял на “Аеропак Инженеринг ” поради обвързване, възлизащо на 361 540,36 лева към 7 септември 2016 година

 

Дали по отношение на въпросния иск, или по други проблеми, в имотния указател откриваме 19 страници парцели на сестрата на Борислав Белазелков. 90% от записите сочат, че тя е “кредитор ”, а горепосоченото семейство й е “длъжник ”, и по този мотив им възбранява стотици декари земи и голям брой недвижими парцели. Говорим за терени и здания в Бургас, София, Белоградчик, Брезник, Бяла Слатина, Елин Пелин, Каварна, Козлодуй и други Запорите са толкоз многочислени, а декарите и квадратните метри, върху които Ксения Белазелкова е поставила ръка, са толкоз огромни цифри, че до публицистичното привършване на сегашния материал екипът ни едва ли ще смогне да ги пресметна правилно. В резюме можем да кажем, че се касае за стотици квадратни метри жилища и други недвижими парцели в едни от най-апетитните местоположения в цяла България. Стойността им умерено може да се оцени на милиони левове. И то без да броим земеделските и други незастроени терени, с които сестрата на бъдещия парламентарен арбитър се е облажила за сметка на Любомир Пешев, Людмил Пешев и Мая Пешева.

 

Любопитно за какво техен заемодател се явява освен нотариус Ксения Белазелкова, само че и самият арбитър Борислав Белазелков. През далечната 2007 година той се явява техен кредитор, а вземането е обезпечено с 449,5 кв.м УПИ и 69,1 кв.м жилище на столичната ул. “Владайска ”. През 2013 година Борислав и Ксения Белазелкови са цеденти по договорка със същите парцели, а въпросните лица отново им се явяват длъжници. През 2017 година договорната ипотека е заличена, сочи партидата на съдията в имотния указател.

 

Прочее Белазелков е горделив притежател на няколко жилището в топ центъра на София, както и в баровския квартал “Лозенец ”. Някои в следствие са продадени, други са взаимна благосъстоятелност с Ксения и трети лица, само че все по този начин в жилищно отношение той е повече от удовлетворен, за тъга на завистниците си.

 

В края на този материал още веднъж желаеме да подчертаем, че благосъстоянието не е недостатък, когато зад него стоят години труд и юридически стаж. Също по този начин занапред ще изясняваме какъв е характерът на имотните казуси  сред компания “Аеропак Инженеринг ” и Белазелкови.

Въпреки множеството условности, това, което вади очи е фактът, че до момента в който съдията Белазелков постанова правосъдна процедура в интерес на ЧСИ-тата, сестра му – нотариуската Белазелкова се трансформира в същинска имотна кралица точно благодарение на ЧСИ. Случайност? Не мислим.

Инфо: crimesbg.com

Тагове: Любомир Пешев Людмил Пешев Мая Пешева Ксения Белазелкова Борислав Белазелков ЧСИ ВКС КС
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР