Истински бум на интереса към специалността педагогика на обучението по

...
Истински бум на интереса към специалността педагогика на обучението по
Коментари Харесай

Педагогика на обучението по физическо възпитание е най-популярната специалност във ВТУ

Истински взрив на интереса към специалността педагогика на образованието по физическо образование означават във Великотърновския университет „ Св.Св.Кирил и Методий “. Това е една компетентност, която приготвя освен учители, само че и треньори, мениджъри и други спортни експерти. Вече са записани за студенти по държавна поръчка 64 души, следва записването минимум на още 40. Заедно с признатите против възнаграждение общият брой на студентите първокурсници ще нарасне до 150 души. Специалността се трансформира в една от най-популярните и многолюдни специалности във Велико Търново. Голяма заслуга за това се пада на катедрата по доктрина и методика на физическото образование, чиито преподаватели се употребяват с висок престиж освен в страната, само че и в чужбина.

Заедно с останалите студенти от горните курсове по физическо образование и магистрите по спортна педагогика общият брой на учащите се е към 500 души, т.е. колкото е броят на обучаемите е един средено огромен български факултет и колкото е целият състав на някои дребни университети и колежи.

В университета към този момент е оповестено първото класиране по специалности и факултети, като записването на признатите студенти ще бъде от 9 до 11 юли. Местата по държавна поръчка са заети на 93 %. От Бюрото за кандидатстудентска информация, реклама и банкет разясняват, че тази година като че ли ще не помнят какво е това „ няма студенти “. Възвръща се ползата към филантропичните и учителските специалности, в които е точно силата на университета във Велико Търново.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР