Истината е, че много варианти за третия мандат няма. Или

...
Истината е, че много варианти за третия мандат няма. Или
Коментари Харесай

Калоян Паргов пред ФАКТИ: БСП се държи като смокинов лист на много от нещата, които се случват

Истината е, че доста разновидности за третия мандат няма. Или да се предложи министър- ръководител, който да има 7 -дневен период да предложи състав на Министерски съвет, или да се върне мандата. И другата седмица президентът да разпусне Народното събрание, да насрочи дата за изборите- най-вероятно 2 октомври. И да създаде състав на служебно държавно управление, което да приготви и организира предварителните парламентарни избори - следващите след предишните три предходната година. Тук към този момент политическата трактовка е по-важна.
Това сподели в студиото на ФАКТИ пред Лили Маринкова Калоян Паргов- някогашен ръководител на градската организация, общински консултант от Българска социалистическа партия.
Той продължи още:

Миналата седмица разясних тази тематика и споделих, че третият мандат е късмет за Българска социалистическа партия да се върне в мача. Защо? Поради опцията да заличи пасивите, насъбрани от невъзможността да наложи волята си по едни или други значими въпроси, на които хората разчитат. Тя самата/Нинова-бел.ред./, както се показва, че тя командва, тя ръководи, че от нея зависят нещата, да възпре едно или друго решение на това държавно управление.
Темата за съветските дипломати и възстановявате на българо- съветските отношение в подтекста на обезпечаване на газ за есента и зимата, която явно, че липсва.
По данни на разнообразни източници се оказва, че за август имаме на 80% обезпечен газ, за септември също на 80 %. " Чирен " се оказва, че някой медиатор го е помпал и препродавал на по-висока цена, което е част от отчет, който излезе тези дни и е фрапиращ. И е тотално друг от цялото говорене на ръководещата партия в лицето на Политическа партия.
Въпросът е проспала ли го е това, съпричастна ли е с това решение, взела участие ли е в тези съвещания на Министерски съвет, когато това се е решавало. Замълчала ли си е, излязла ли е- това са отговори, които дължи през днешния ден Корнелия Нинова на Националния съвет на Българска социалистическа партия.
Предвид едното решение да върнем мандата и да вървим напред- да отиваме на избори. Казвам го хипотетично, защото няма доста решения в тази обстановка.
Би трябвало да се изиска отговор за реакцията и държанието на Българска социалистическа партия. Така, както постоянно сме го правили на Национален съвет. И това е обикновено, с цел да може да има удовлетворително обяснение- е ли сме ние съучастници, е ли сме ние мними фенове и е ли сме ние незнаещи и сложени пред приключен факт съдружни сътрудници.
Прав е Крил Петков, че те пишат история. Да, написаха история- най-краткият мандат с избор на съмнение за първи път в последните 30 години политическа история. Другото, което мога да направя като умозаключение, и то със страдание е, че Българска социалистическа партия се държи като смокинов лист на доста от нещата, които се случват.

Какви са хоризонтите пред левицата, какво чака страната след предварителните избори, ще се откри ли излаз от газовата рецесия, какви са връзките ни с Русия- отговори на тези въпроси може да намерите във ВИДЕОТО



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР