Истината, че си нямаме доверие. Но от разговорите с Мария

...
Истината, че си нямаме доверие. Но от разговорите с Мария
Коментари Харесай

Денков преди официалното обявяване на проектокабинета: Само с Габриел си имаме доверие

„ Истината, че си нямаме доверие. Но от диалозите с Мария Габриел е ясно, че на нея мога да вярвам. Разговорите с нея от самото начало вървят градивно, чуват се причини. Тя споделя добре, в други случаи аз споделям добре. Съставът на държавното управление е консенсусен ". Така номинираният от ПП-ДБ за министър председател акад. Николай Денков разяснява в коридорите на Народно събрание проектокабинета и връзки на с ГЕРБ, с които ще се опитат да сформират кабинет.

" Трябваше да изтеглим някои политически лица, с цел да стане безпристрастен кабинетът. Този състав не е изработен, с цел да е партиен, а с цел да свърши работа. Това, което е значимо да се разбере - към този момент сме юни и няма бюджет . Трябва сериозен екип да разбере какво се случва и да приемем бюджет ", добави Денков.

През всички национални препоръки на партии от нашата коалиция бе признат съставът на кабинет, съобщи още той и по този начин действително удостовери имената на претендентите за министри.

Съставът обаче ще бъде показан публично до края на деня. Ето и кои са претендентите:

Според неофициална информация министър-председател през първите 9 месеца ще бъде Николай Денков, а Мария Габриел вицепремиер и министър на външните работи за идващите 9 месеца. След това Габриел ще поеме премиерския пост.

Асен Василев е утвърден за министър на финансите, Калин Стоянов - на вътрешните работи, Тодор Тагарев – на защитата, Юлиан Попов – ще управлява министерството на околната среда и водите, Румен Радев ще бъде отпред на енергетиката, Андрей Цеков ще оглави министерството на районното развиване и благоустройството, Кирил Вътев – земеделието и храните.

Според решението проф. Галин Цоков ще бъде министър на образованието и науката, Кръстю Кръстев – на културата, Богдан Богданов - министър на стопанската система и промишлеността, Милена Стойчева – на нововъведенията и растежа, Иванка Шалапатова – на труда и обществената политика, Емил Дечев – на правораздаването, Георги Гвоздейков – на превоза и известията, проф. Христо Хинков – ще бъде министър на опазването на здравето, Зарица Динкова – на туризма, Александър Йоловски – на електронното ръководство и Димитър Илиев – министър на младежта и спорта.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР