Истерични заглавия плъзнаха из електронните медии във връзка с размяната

...
Истерични заглавия плъзнаха из електронните медии във връзка с размяната
Коментари Харесай

Богаташи залагат на изкуствените утроби като спасение за човечеството

Истерични заглавия плъзнаха из електронните медии по отношение на размяната на отзиви в Twitter сред основния изпълнителен шеф на Tesla Илон Мъск, съоснователя на Ethereum Виталик Бутерин и създателя на платформата за електронна търговия Gumroad Сахил Лавингия, които размишляват за вероятния колапс на международното население и че е желателно да се мисли интензивно по посока за основаване на синтетични матки като решение, написа reason.com.
„ Богатите мъже са кагегорични, че синтетичните утроби би трябвало да заменят дамите “, предизвестява Insider Paper. Заглавието на Vice е „ Титани на криптовалута, захласнати от изкуствени утроби “. Винаги надеждният Daily Star декларира: „ Милиардерите крипто фанатици споделят, че желаят да заменят човешките майки със „ синтетични утроби “ “.
Тази разгорещена стихия от онлайн морално отвращение стартира, когато Мъск написа преди дни в Twitter, че е обезпокоен. Причината за паниката му е, че в близко бъдеще може да няма задоволително хора, които желаят да се реалокират в колониите му на Марс заради бързо намаляващото население на Земята, планувано за по-късно през този век. Той употребява думата „ срив " в числеността на човечеството. Може би думата е малко попресилена, само че Мъск е прав, че поради преобладаващите световни трендове в раждаемостта, международното население най-вероятно ще доближи своя връх към средата на този век и ще се върне до почти настоящето равнище до 2100 година
Мрачното наблюдаване на Мъск по отношение на идния дефицит на колонисти на Марс предизвика Лавингия да отговори услужливо в Twitter, внушавайки тезата, че по-големите вложения в технологията за синтетична вътрешност ще създадат раждането на деца доста по-бързо, по-лесно, по-евтино и по-достъпно. Впоследствие Бутерин се включи в полемиката, отбелязвайки, че „ синтетичните утроби ще отстранен тежкото задължение на бременността, доста намалявайки неравенството “. 
Удобният метод за основаване на поколение в синтетични утроби евентуално би насърчило хората да имат повече бебета, някои от които ще израснат като колонисти на Марс, фантазира Мъск.
Още през 2017 година откриватели от Детската болница във Филаделфия оповестиха, че поддържат живи недоносени агнешки зародиши в найлонови торбички с околоплодна течност в продължение на четири седмици. Целта на откривателите е избавяне и дотъкмяване на термина при прекомерно преждевременни човешки фетуси, само че това е и стъпка към създаването на синтетични утроби за човешки бременности.
През март 2021 година екип от израелски откриватели заяви за триумфа си в развъждането на естествени в развиването си миши ембриони за интервал до единадесет дни в изкуствени матки. Това е удивително, тъй като цялостната бременност на мишката е към 20 дни. В бъдеще, сподели Пол Тезар, биолог в Медицинския факултет на университета Case Western Reserve, „ не е нелогично да допуснем, че може да имаме потенциал да развием човешки ембрион от оплождането до раждането напълно отвън матката “.
Нека оставим настрани обществените и етичните проблеми, зараждащи към тематиката за безвредното развъждане на човешки бебета в буркани. Нека се съсредоточим върху терзанията на Мъск по какъв начин да засели своите марсианските градове.
„ Ектогенезата (технология за изкуствена утроба) може да донесе доста изгоди на Земята и да обезпечи безвреден и резистентен метод за заселване на човешка колония отвън света “, твърди австралийският специалист по биоетика Иви Кендъл в публикацията си от 2021 година „ Ектогенеза за проучване на космоса “. Нейните препоръки са: „ Вместо да употребявате синтетични матки, с цел да предотвратите колапса на популацията тук, на Земята, използвайте ги, с цел да заселите Марс. Изпращането на яйцеклетки и сперма до Марс би трябвало да е доста по-евтино от превозването на възрастни хора ".
По-нататък Кендъл изяснява: „ Създаването на фетуси в предпазена и следена среда може да помогне за попречване на вреди, породени от излагане на радиация, хранителни дефицити или въздействието на микрогравитацията по време на бременност. Този способ на възпроизвеждане също по този начин би понижил рисковете и тежестта за дамите заселници и ще се избегне загубата на работната мощ от ранните заселници, породена от възможна заболеваемост и смъртност на родилките. "
Източник
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР