Испанското правителство има интерес да провежда по две състезания от

...
Испанското правителство има интерес да провежда по две състезания от
Коментари Харесай

Испанското правилтество призна, че иска по две състезания от Формула 1 на година

Испанското държавно управление има интерес да организира по две надпревари от Формула 1 на година, съобщи министърът на спорта Пилар Алегрия след оповестяването на новината за контракта сред най-престижния авто шампионат и Мадрид.

Гран при на Испания сега се организира край Барселона, само че договорът на каталунското трасе е до 2026. Именно оттогава влиза в действие контрактът на Мадрид, който е за 10 години.

Министър Алегрия съобщи, че е имал срещна с президента на Формула 1 Стефано Доменикали и на нея е разкрил интереса на държавното управление към организирането на две надпревари - едно в Мадрид и едно в Каталуния. Това оповестява ДПА. Испания е провеждала по две надпревари и в предишното, а в този момент това прави Италия. Съединени американски щати има най-вече семейства - по три на година.

Между 2008 и 2012 Формула 1 провежда надпревари във Валенсия като Гран при на Европа. Гран при на Испания бе провеждано в Барселона.

" Барселона е Формула 1 и уредниците работят върху това обстановката да не се трансформира. Испания заслужава опция да усили наличието си в календара ", съобщи Доменикали, представен от вестник AS./БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР