Испанското правителство и автономните региони се споразумяха да предоставят убежище

...
Испанското правителство и автономните региони се споразумяха да предоставят убежище
Коментари Харесай

Около 200 малолетни мигранти от Мароко остават в Испания

Испанското държавно управление и самостоятелните райони се споразумяха да дават леговище на към 200 непридружени малолетни деца, който влязоха в анклава Сеута при невижданата мигрантска вълна от Мароко.

За два дни в страната нахлуха над 8000 мигранти, от които 5600 към този момент са върнати назад в Мароко. Под натиска на Испания и Европейския съюз, на третия ден Мароко затвори границата си и по този метод прекъсна притока на незаконни мигранти от Африка.

Сред експулсираните мигранти има доста деца, които са с родителите си, само че няма нито едно, което да е непридружено. В момента испанските управляващи изследват всяко едно от децата, с цел да схванат къде са родителите му и в случай че има опция да бъдат върнати при фамилиите си.

Министърът на обществените права Йоне Белара незабавно свика съвещание на Междутериториалния съвет, на което самостоятелните райони се споразумяха малолетните без родители, множеството на възраст сред 7 и 9 години, да бъдат разпределени уравновесено сред тях. С поддръжката на Главната дирекция на правата на децата, те ще бъдат настанени в специфични предпазени центрове, където ще останат до момента в който открият роднините им или бъдат осиновени.

„ Това е извънредно трагична обстановка ”, сподели министър Белара пред Националната телевизия:

„ Все още не можем даже да установим по какъв начин са преплували до Сеута “.

От всички политически партии само крайнодясната „ Вокс “ в Андалусия се опълчи на приемането на децата и заплаши да отдръпна поддръжката си от районното държавно управление на Народната партия, в случай че те останат в страната.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР