Испанското издание El Pais публикува на руските предложения за гаранции

...
Испанското издание El Pais публикува на руските предложения за гаранции
Коментари Харесай

El Pais публикува поверителния отговор на САЩ и НАТО към Русия

Испанското издание El Pais разгласява на съветските оферти за гаранции за сигурност. Изходните документи бяха оповестени на уеб страницата на вестника под заглавието „ Документи, предоставени от НАТО и Съединени американски щати в отговор на съглашението, препоръчано от Руската федерация от 17 декември “.

Изданието отбелязва, че украинската страна е била авансово осведомена за същността на документите. Припомняме, че съветският външен министър Сергей Лавров също означи, че отговорът на Вашингтон е координиран с сътрудниците от НАТО и с Киев.

Основните моменти към този момент са изказани от представители на западните страни на публично равнище или оповестени в западните медии с позоваване на източници.

В предложенията за сигурност, оповестени от съветската страна на 17 декември 2021 година, се споделя по-специално, че Москва изисква НАТО да спре разширението си на изток, да се откаже от концепцията за присъединение на Украйна към Алианса и да не разпростира ударни оръжия покрай границите на Русия.

Отговорът на съветските оферти беше предаден на Москва на 26 януари.

Ден преди този момент съветският президент Владимир Путин оцени отговора по отношение на гаранциите за сигурност. Според президента „ главните съветски опасения са били пренебрегнати “. Путин означи, че съветската страна деликатно проучва тези документи.

Както акцентира прессекретарят на президента Дмитрий Песков, Русия към момента не е предала на Съединените щати реакцията си на отговора по отношение на гаранциите за сигурност.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР