Испанският премиер Педро Санчес пристигна тази сутрин в Тел Авив,

...
Испанският премиер Педро Санчес пристигна тази сутрин в Тел Авив,
Коментари Харесай

Испанският премиер е в Израел

Испанският министър председател Педро Санчес дойде тази заран в Тел Авив, първа стъпка от обиколката му в Близкия изток. След Израел той ще посети Палестинската автономност и Египет. Това е първото пътешестване в чужбина на Санчес след избирането му за втори премиерски мандат и носи алегоричен темперамент. То съответствува с оповестяването на първото помирение от началото на войната сред Израел и радикалното палестинско придвижване " Хамас ", която стартира на 7 октомври и към този момент лиши живота на над 14 000 души в линията Газа.
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 1083
Веднага откакто кацна на летището в Тел Авив Педро Санчес се срещна с израелската комисия, проверяваща закононарушенията на " Хамас " против дами и деца. След това са планувани срещи с израелския президент Ицхак Херцог и премиера Бенямин Нетаняху  Бенямин Нетаняху Бенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 година в Тел Авив, Израел. Той е израелски политик и.

Очаква се да посети и кибуца Беери, ситуиран на към 5 километра от линията Газа, където бяха убити 85 души, а други 30 взети за заложници от " Хамас ". Следобед ще пътува до Рамала на Западния бряг, с цел да се срещне с президента на Палестинската автономност Махмуд Абас, съобщи БНР.

При визитата си Санчес ще повтори безапелационното наказание от страна на Испания на офанзивите на " Хамас ", само че в това време ще изиска да се избегнат страданията за палестинското население и да бъде позволена филантропична помощ в линията Газа. Той ще отбрани взаимното битие на две страни - Израел и Палестина - като само решение за разрешаване на спора и ще повтори предлагането си за привикване на мирна конференция след няколко месеца, на която да бъде разисквана тематиката.

При встъпването си в служба преди дни Педро Санчес пое ангажимент да работи както в Испания, по този начин и в Европа за признаването на палестинската страна. Заедно с белгийския министър председател Александър де Кроо, чиято страна поема ротационното председателство на Съвета на Европейски Съюз от първи януари, Санчес ще посети и Египет, където ще беседва с президента на страната Абдел Фатах ал Сиси и с генералния секретар на Арабската лига Ахмед Абул Гейт. Двамата министър председатели ще посетят и пропускателния пункт Рафах, на границата сред Газа и Египет.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР