Испанският премиер Педро Санчес похвали образцовата борба на световните шампионки

...
Испанският премиер Педро Санчес похвали образцовата борба на световните шампионки
Коментари Харесай

Сексистки футболен скандал гърми в Испания

Испанският министър председател Педро Санчес похвали " образцовата " битка на международните шампионки по футбол за дами и ги назова " модел за подражателство в целия свят ".

Президентът на испанската футболна федерация Луис Рубиалес отхвърли да подаде оставка, откакто целуна националката Джени Ермосо по устните по време на връчването на трофея от Мондиал 2023 на 20 август. Тя сподели, че това не е било по взаимно единодушие.

Рубиалес, който е краткотрайно отхвърлен от ФИФА за 90 дни, също се хвана за слабините, до момента в който празнуваше при последния съдийски сигнал на финала единствено на метри от испанската кралица.

" Нашите футболни националки завоюваха два пъти - на терена и като дадоха на света урок по тъждество сред мъжете и дамите ", сподели Санчес на събитие, проведено от неговата социалистическа партия в южния испански град Малага.

" Не можете да желаете да представяте Испания и по-късно да накарате страната да наподобява неуместно посредством държание и изявления, от които се срамим. Испания е феминистка страна ", добави министър председателят. 
 
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР