Испанският премиер Педро Санчес днес поиска незабавно прекратяване на огъня

...
Испанският премиер Педро Санчес днес поиска незабавно прекратяване на огъня
Коментари Харесай

Педро Санчес призовава Израел да сложи край на безразборното избиване на палестинци в Газа

Испанският министър председател Педро Санчес през днешния ден изиска " неотложно преустановяване на огъня " в Газа и прикани Израел да постави завършек на " безразборното изтребване на палестинци " по време на встъпителната си тирада в Конгреса на депутатите.

" Нека няма никакво подозрение, ние сме с Израел в отхвърлянето и отговора на терористичното нахлуване, което тази страна претърпя през октомври ", и " настояваме за незабавното освобождение на заложниците ", отвлечени от палестинската ислямистка формация " Хамас " след офанзивата на 7 октомври, сподели Санчес, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Със същата изясненост обаче отхвърляме безразборното изтребване на палестинци в Газа и на Западния бряг ", добави той.

Санчес също по този начин даде обещание, че " първият ангажимент " на новото му държавно управление ще бъде да " работи в Европа и, несъмнено, в Испания за признание на палестинска страна ".

През 2014 година испанският парламент съвсем единомислещо одобри необвързваща резолюция, призоваваща за признание на палестинска страна, показва Агенция Франс Прес.

Кандидатурата на Санчес за министър председател на Испания ще бъде подложена на гласоподаване в Народното събрание на следващия ден, отбелязва Ройтерс. Очаква се, в случай че бъде утвърден той да произнесе тирада при встъпването си в служба.

Дясната съпротива в Испания е ядосана от препоръчаната от Санчес прошка на водачите на каталунските сепаратисти и провежда митинги в цялата страна, а през днешния ден улиците към постройката на испанския парламент бяха отцепени от полицията от съображения за сигурност.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР