Испанският премиер Мариано Рахой поиска от президента на Каталуния Карлес

...
Испанският премиер Мариано Рахой поиска от президента на Каталуния Карлес
Коментари Харесай

Испания тръгва към ядрената опция за Каталуния

Испанският министър председател Мариано Рахой изиска от президента на Каталуния Карлес Пучдемон ясно да изясни, дали е оповестил самостоятелност на района, заяви „ Дойче Веле “.

През вчерашния ден Пучдемон държа специфична тирада след референдума за самостоятелност в Каталуния. Той обаче не разгласи публично дали афишира самостоятелност на района. Според Рахой по този начин той единствено е основал още по-голямо комплициране.

Според локалните медии Рахой към този момент подхваща първи стъпки към така наречен „ нуклеарна алтернатива “. Това е задействането на Член 155, което ще рече заледяване на каталунската автономност.

„ Кабинетът реши да насочи публично запитване към каталунското държавно управление, за това дали е оповестило самостоятелност. Отговорът на този въпрос ще дефинира нашите дейности през идващите няколко дни. Ние ще действаме внимателно и отговорно “, съобщи Рахой.

Отправянето на публично искане е належащо за задействането на Член 155. Все още не е ясно какъв отговор ще даде Каталуния.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР