Испанският премиер Мариано Рахой отхвърли възможността за посредничество при решаване

...
Испанският премиер Мариано Рахой отхвърли възможността за посредничество при решаване
Коментари Харесай

Рахой отхвърли посредничеството като опция в каталунската криза


Испанският министър председател Мариано Рахой отхвърли опцията за ходатайство при решение на рецесията с Каталуния.

„ Посредничеството не може да бъде допустимо сред либерален закон и непокорство, неправомерност “, сподели той пред Народното събрание, съобщи AFP.

Късно във вторник каталунският президент Карлес Пучдемон подписа декларация за независимостта на района, само че съобщи, че той я краткотрайно я анулира, с цел да може да се проведат договаряния с Мадрид.

По време на своето изявление Рахой отхвърли и проекта за самостоятелност на Пучдемон, определяйки го като „ приказка “. „ Не е кротичък, не е свободен и няма да бъде приет от Европа, а в този момент всички знаят, че ще има и цена “, добави той.

Премиерът има поради известията, че няколко огромни компании към този момент реалокираха своите централи отвън Каталуния през последните няколко дни.
Междувременно в изявление за CNN Пучдемон съобщи, че управляващите в Каталуния са подготвени на разговор с Мадрид без предварителни условия за самостоятелност. По думите му „ на този стадий най-важно е да няма предварителни условия “. Той също по този начин добави, че е допустимо договарянията да се състоят в това двама души – представители на испанската и каталунската власт, да се срещнат, с цел да прегледат възможната потребност от медиатор.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР