Испанският премиер Мариано Рахой демонстрира, че изглежда има място за

...
Испанският премиер Мариано Рахой демонстрира, че изглежда има място за
Коментари Харесай

Рахой поиска от Пучдемон да каже ясно дали обявява независимост

Испанският министър председател Мариано Рахой показва, че наподобява има място за разговор сред Мадрид и Каталуния по отношение на въпроса с независимостта на испанската самостоятелна провинция. На специфична конференция Рахой съобщи, че ще има диалог с каталунския парламент по въпроса дали най-висшия локален орган в Каталуния ще работи по парафираната късно нощес декларация за самостоятелност, импортирана от каталунския министър председател Карлес Пучдемон.
Рахой категорично посочи, че занапред ще има диалог в испанския парламент, като той ще се обърне към испанските депутати – в 17:00 часа българско време.
Сподели с товите другари
Същевременно в испанския парламент се разгоря доста сериозен спор по отношение на Каталуния. От „ Подемос “ - третата по мощ партия в Испания, видяха единствено една опция за решение на рецесията – посредством осъществяване на легален референдум за това дали Каталуния да стане самостоятелна страна или не. Испанският вицепремиер Сорая Саенс де Сантамария, която е част от Испанската национална партия, изрично не се съгласи.
Припомняме, че пред френското радио Europe 1 испанският външен министър Алфонсо Дастис видя в дейностите на каталунския министър председател Карлес Пучдемон „ шикалкавене “. „ Той прави това, което постоянно е правил, върви по път, който ще докара до нежелани обстановки в Каталуния, свързани с стопански и обществени конфликти. Той споделя, че са спечелили, което допуска, че имат право на самостоятелност след резултата от този така наречен референдум, след това желае от Народното събрание да отсрочи влизането в действие на тази декларация (бел. ред. - за независимост). Начинът, по който се отнася със личния си парламент е стряскащ”, счита Дастис.
Очаквайте детайлности!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР