Испанският орган за защита на конкуренцията е започнал разследване срещу

...
Испанският орган за защита на конкуренцията е започнал разследване срещу
Коментари Харесай

Испанският орган за защита на конкуренцията започва разследване срещу Гугъл

Испанският орган за защита на конкуренцията е почнал следствие против " Google " (Google) поради " вероятни антиконкурентни практики " от страна на американския колос, който е упрекнат, че е наложил " неравнопоставени търговски условия " на медии и осведомителни организации. Това заяви късно през вчерашния ден в официално съобщение Националната комисия за пазарите и конкуренцията (CNMC), представена от Франс прес.

Това следствие против " Google " и компанията майка " Алфабет " (Alphabet) цели да дефинира дали американският колос е наложил " практики, които могат да съставляват корист с господстващо състояние " по отношение на медийни групи, разгласи органът за защита на конкуренцията.

Разследването е почнало по отношение на тъжба от организация, представляваща медийни групи, издателски къщи и създатели - Испанския център за права на възпроизвеждане, прецизира Националната комисия за пазарите и конкуренцията.

Според испанския орган за защита на конкуренцията " Google " може да е наложил " неравнопоставени търговски условия на издатели на изявления в медиите и осведомителни организации, открити в Испания, по отношение на потребление на наличие, предпазено от интелектуална благосъстоятелност ".

Органът за защита на конкуренцията не дава информация за интервала, който е обект на следствието, нито за това какъв тип наказания ще понесе " Google ", в случай че тези обвинявания за корист с господстващо състояние бъдат потвърдени. 

През последните години разногласията на Европейски Съюз и някои страни членки с американски цифрови колоси, измежду които и " Google ", се усилват, като фирмите са глобени с тежки санкции от Европейски Съюз, на обща стойност 8 милиарда евро. 

Европейски Съюз се споразумя през март 2022 година за ново законодателство – Регламент за налични и обективни пазари в цифровия бранш, с което да постави завършек на господстващата позиция на цифровите колоси.

Концепцията за " прилежащи права ", която разрешава на вестници, магазини и осведомителни организации да получават хонорари, когато наличието им се употребява наново в мрежата, бе въведена за онлайн платформите от европейска инструкция, призната през март 2019 година от Европейския парламент.

Франция е първата страна в Европейски Съюз, която приложи промяната със закон, признат през юли 2019 година и влезнал в действие три месеца по-късно, отбелязва Българска телеграфна агенция. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР