Испанските власти в неделя поискаха от туристите да стоят далече

...
Испанските власти в неделя поискаха от туристите да стоят далече
Коментари Харесай

Испания обвини туристите, че пречат на пожарникарите

Испанските управляващи в неделя желаеха от туристите да стоят надалеч от пожарите , вилнеещи сега в източната част от страната. Според тях, с проявеното любознание те се излагат на риск и по този начин пречат на напъните за потушаване на пламъците, заяви " Ройтерс ".

Повече от 500 пожарникари, подкрепени от 20 самолета и хеликоптера, се бориха с огъня четири дни след експлоадирането му покрай село Вилануева де Вивер в област Валенсия, оповестиха службите за незабавна помощ.

Полицията обаче  е забелязала 14 велосипедисти покрай местопроизшествието, които се пробват да прегледат бедствието от близко, съобщи Габриела Браво, районен началник на вътрешните работи в района на Валенсия.

" Молим още един път туристите да не правят огнен туризъм, да не се приближават до периметъра ", сподели тя.
 Горски пожар прогони хиляди от домовете им в Испания
Горски пожар прогони хиляди от домовете им в Испания

Десет самолета са се присъединили в гасенето на пламъците

Първият огромен горски пожар в Испания за годината унищожи повече от 4000 хектара гора и принуди 1700 селяни да изоставен домовете си в районите Валенсия и Арагон, оповестиха публични лица.

Един пожарникар е  наранил леко ръката си, до момента в който се бори с огъня, оповестиха от службите за незабавна помощ.

Около 200 поданици от региона Теруел в Арагон получиха позволение да се върнат вкъщи в неделя, оповестиха управляващите.

Испанският министър председател Педро Санчес би трябвало да посети региона в понеделник , заяви кабинетът му.

Жителите споделиха, че пожарът може да има опустошително влияние върху локалната стопанска система , която зависи от туризма.

Необичайно сухата зима в елементи от Южна Европа породи опасения, че може да има повтаряне на опустошителните горски пожари от предходната година.

Миналата година към 785 000 хектара са били унищожени в Европа, повече от два пъти повече от междинната годишна стойност за последните 16 години, съгласно статистиката на Европейската комисия.

В Испания 493 пожара са унищожили рекордните 307 000 хектара земя предходната година, съгласно Европейската осведомителна система за горски пожари на Комисията.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР