Испанските власти и експерти посочват въздействието на изменението на климата

...
Испанските власти и експерти посочват въздействието на изменението на климата
Коментари Харесай

Барселона може да се нуждае от доставка на вода по време на рекордна суша в североизточна Испания, казват властите

Испанските управляващи и специалисти показват въздействието на изменението на климата във все по-горещото и изсъхнало време зад продължителната суша в Каталуния.

Барселона към този момент разчита на най-голямата в Европа апаратура за обезсоляване на питейна вода и на пречиствателна станция за отпадни води, с цел да компенсира спада на водата от кладенци и реки.

Каталуния публично влезе в “ фаза преди изключителна обстановка за суша, която понижава дневната приложимост на човек от 230 на 210 литра (60 до 55 галона) вода дневно. Това включва персонална приложимост, както и това, което кметствата употребяват на гражданин за услуги. Водната организация на Каталуния споделя, че междинният човек в Каталуния употребява приблизително 116 литра (30 галона) дневно за битови потребности.

На общинските управляващи към този момент е неразрешено да употребяват питейна вода за разчистване на улици или за поливане на тревни площи. Водните ограничавания за потребление в индустрията и селското стопанство са увеличени.

Ако водните запаси паднат под 16% потенциал,...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР