Испанските социалисти ще съставят управляваща коалиция с радикалната лява партия

...
Испанските социалисти ще съставят управляваща коалиция с радикалната лява партия
Коментари Харесай

Испания с ляво правителство

Испанските социалисти ще сформират ръководеща коалиция с радикалната лява партия Подемос ( "Ние можем "), съобщи Ройтерс, като се базира на неназован почитан източник от социалистическата партия.

Малко преди този момент в. "Вангуардия " заяви, че социалистите на изпълняващия длъжността министър председател Педро Санчес са постигнали авансово съглашение за коалиция с Подемос. Ежедневникът също се базира на представител на социалистите.

Източник от радикалната левица, поискал да резервира анонимност, също удостовери информациите за реализирано съдружно съглашение със социалистическата партия.

На изборите в Испания в неделя - четвъртите в страната през последните четири години - социалистите получиха 120 места в 350-членния парламент, а обединението към Подемос, Унидас Подемос (Заедно можем) - 35. Двете обединения дружно нямат безусловно болшинство и ще се нуждаят от поддръжката на други депутати.

Лидерите на социалистите и на Подемос, Педро Санчес и Пабло Иглесиас, ще имат среща през днешния ден и след това ще създадат взаимно изказване.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР