Испанските социалисти побеждават, но са отслабени, "Подемос" пада, Народната партия

...
Испанските социалисти побеждават, но са отслабени, "Подемос" пада, Народната партия
Коментари Харесай

Изборите в Испания през погледа на испанския печат

Испанските социалисти побеждават, само че са отслабени, "Подемос " пада, Народната партия и "Вокс " са във напредък, а "Сиудаданос " претърпя провал.

Така испанският в. "Паис " обобщава резултатите от вчерашните парламентарни избори в Испания.

Те трябваше да извадят страната от блокажа, само че вкараха испанската политика в още по-задънена улица. Четвъртите избори за последните четири години бяха крушение за левицата, която можеше да ги избегне, и дадоха подтик на Народната партия и крайнодясната "Вокс ".

Испанската социалистическа работническа партия (ИСРП) се надяваше да усъвършенства резултата си, с цел да усили вероятността да оглави държавно управление.

Тя загуби няколко места, само че най-малко не претърпя проваляне, както предричаха някои социологически изследвания. Педро Санчес още веднъж завоюва изборите, само че ще му бъде още по-трудно да сформира държавно управление, в сравнение с след изборите през април, написа "Паис ".
"Санчес се препъна, време е за огромна коалиция ", е заглавието на публицистична публикация на в. "Мундо ".

Резултатът от вчерашните избори направи политическата обстановка още по-нестабилна, по-фрагментирана и сложна за ръководство. Испанците още веднъж се разходиха до урните поради безотговорността на Санчес и неспособността му да образува държавно управление. След изборите през април той имаше математическата опция да сформира болшинство както с левицата, по този начин и с десницата.

Вместо това неговите тактики и лековерие разрешиха усилване на радикалните детайли.
Победата на социалистите е също толкоз отчетлива, колкото и възходът на Народната партия.

Следователно единствено необятно съглашение сред силите, поддръжници на конституционализма, с реформистки възгледи и податливост към взаимна работа, присъща на нашата народна власт, могат да оказват помощ за слагане на завършек на блокажа, добавя "Мундо ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР