Испанските пожарникари отбелязаха днес напредък в битката си за овладяване

...
Испанските пожарникари отбелязаха днес напредък в битката си за овладяване
Коментари Харесай

В Испания продължават да се борят с горските пожари

Испанските пожарникари означиха през днешния ден прогрес в борбата си за преодоляване на евентуално съзнателно провокиран горски пожар, който избухна през вчерашния ден в самостоятелната област Галисия (Северозападна Испания) и към този момент унищожи шестстотин хектара, съобщи Франс прес.

Ситуацията " се развива удобно ", се показва в известие на галисийското районно държавно управление за пожара, избухнал на територията на община Верин, провинция Оренсе, която граничи със Северна Португалия.

Няма заплаха за жилищните региони, се споделя още в известието и се прецизира, че напъните на пожарникарите на терен са подкрепени от към 20 летателни апарата.

Всичко сочи, че става дума за палеж, т.е. престъпно действие, сподели районното държавно управление, представено от Българска телеграфна агенция.

Испания се бори с доста пожари през последния месец, най-много поради продължителните горещи талази. Европейската осведомителна система за горски пожари (EFFIS) е записала от началото на годината 354 пожара, които са унищожили съвсем 230 000 хектара. Това е най-голямата повърхност, станала жертва на огъня в европейски мащаб.

Испания минава от края на предходната седмица през трети следващ интервал на рискови горещини. В доста области температурите надвишават 40 градуса. Националната организация по метеорология АЕМЕТ въпреки всичко предвижда едва намаляване на температурите в цялата страна, като се изключи Андалусия (на юг), където термометрите още веднъж ще доближат 40 градуса. Според специалисти интервалите на доста горещо време са директна последица от световното стопляне, което се ускорява като активност, дълготрайност и периодичност.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР