Испанските грандове Реал Мадрид и Барселона продължават с пълен актив

...
Испанските грандове Реал Мадрид и Барселона продължават с пълен актив
Коментари Харесай

Победи за Реал Мадрид и Барселона в Евролигата

Испанските грандове Реал Мадрид и Барселона не престават с цялостен актив след изиграването на мачовете си от третия кръг на Евролига по баскетбол за мъже.

В Мадрид настоящият първенец на Европа надигра литовския Жалгирис Каунас с 93:79 в доста отворен и прелестен за гледане дуел. 

След няколко смени на водачеството в първите минути Реал пое самодейността в края на първата четвърт, с цел да се отдръпна с преднина от 10 точки при 53:43 на полувремето. В началото на вторите 20 минути на мача Жалгирис направи опит да се върне в мача и редуцира изоставането си до четири точки, само че скоро по-късно баскетболистите на Чис Матеу възвърнаха двуцифрения си задатък и не дадоха повече шансове на гостите.

Най-резултатен за Реал бе Габриел Дек с 19 точки, а по 18 прибавиха Факундо Кампацо и Венсан Поаре.

За Жалгирис се отличи латвиецът Роландс Шмитс с 12 точки, а Наз Митру-Лонг и Брейду Манек прибавиха по 11.

В " Щарк Арена " в Белград пред 20 000 фенове Барселона победи локалния гранд Партизан с 92:83. 

Каталунците изковаха триумфа си през първото полувреме, което завоюваха с 44:34. След паузата Партизан направи опит да се върне в мача, само че с отлична пукотевица от зоната за три точки Барселона успяваше да брани задатъка си. Испанският отбор вкара 13 тройки от 32 опита, до момента в който домакините осъществиха при единствено четири опита от далечна отдалеченост.

Аржентинецът Николас Лапровитола бе над всички в мача, вкарвайки 20 точки за спечелилите, а още 15 прибави Уили Ернангомес.

За Партизан Джеймс Нънали осъществя 14 точки, а с 13 остана Пи Джей Дожър.

В Истанбул Фенербахче стигна до ненадейно лесна победа с 83:69 над Панатинайкос. Турският отбор завоюва първата четвърт с 27:9 и не даде никаква опция на мултимилионната селекция на " зелените " да се върне в мача, като в огромни интервал от него преднината на " фенерите " бе над 20 точки.

За спечелилите Йоргос Папаянис вкара 15 точки в коша на някогашния си клуб, а още 14 прибави Джонатан Мотли. 

За Панатинайкос Матиа Лесор бе единствен на висота и приключи с 19 точки.

Българският национал Коди Милър-Макинтайър стартира като титуляр и игра 22 минути при домакинското проваляне на Баскония с 68:76 от Байерн Мюнхен. Гардът приключи срещата с 5 точки, 4 асистенции, 4 битки и 3 откраднати топки, само че това не се оказа задоволително на баските за успеха.

Проблемна за домакините се оказа последната четвърт на мача, в която те вкараха едвам 6 точки против 19 за Байерн.

Карсън Едуардс вкара 14 точки за успеха на Байерн, а с 12 остана Силван Франсиско. В редиците на Баскония с най-вече точки - 13, завърши сърбинът Ваня Маринкович.

В другите два дуела от програмата на третия кръг в четвъртък Олимпия Милано победи вкъщи гръцкия Олимпиакос с 65:53 след отлична игра в отбрана, а в Истанбул Анадолу Ефес надви над френския АСВЕЛ Лион-Вильорбан с 89:84.

В класирането първите две места се поделят от Реал Мадрид и Барселона с по 3 победи. Валенсия може да се причисли към тази група, в случай че по-късно през днешния ден завоюва семейството си на Макаби Тел Авив./ БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР