Испанските фермери организират пореден ден на протести, като хиляди трактори

...
Испанските фермери организират пореден ден на протести, като хиляди трактори
Коментари Харесай

ПРОТЕСТИТЕ В ЕВРОПА ПРОДЪЛЖАВАТ: Хиляди трактори блокират пътища в цяла Испания


Испанските фермери провеждат следващ ден на митинги, като хиляди трактори блокират пътища в цялата страна и настъпват към Барселона, заяви „ Гардиън “.

Регионалните полицейски сили на Каталуния, Mossos d`Esquadra, съпровождат някои от протестиращите в полза на сигурността и предлагат на хората в района да понижат пътуванията, до момента в който траят демонстрациите.

Силите на реда също по този начин разполагат с служители на реда в цяла Барселона, с цел да поддържат придвижването по време на митингите.

Тази заран митингите бяха предмет на диспути и обвинявания и в испанския конгрес.

Опозиционната консервативна Народна партия (НП) упрекна воденото от социалистите съдружно държавно управление на министър-председателя Педро Санчес, че слага " екологичния догматизъм " пред потребностите на фермерите.

" Санчес би показал същински интерес към селските региони единствено в случай че е застрашена неговата последователност в двореца Монклоа ", съобщи пред депутатите водачът на Национален парк Алберто Нуньес Фейхоо.

Междувременно министър-председателят отбрани доста твърдо резултатите на своето държавно управление във връзка с земеделието и селските региони, като сподели на Фейхоо, че неговата съпротива е " като метанол - прозрачен, мощно запалителен и доста отровен ".

Санчес се нахвърли и върху крайнодясната партия Vox, която обича да се показва като бранител на селските региони на Испания, на нейната стопанска система и обичаи, като съобщи, че проектите ѝ за селските региони са " смъртоносна комбинация от отказване на климата и антиевропеизъм ".
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР